Соліст Чернівецької філармонії Іван Дерда задекларував доходи в режимі реального часу

Соліст Чернівецької філармонії Іван Дерда задекларував доходи в режимі реального часу

19.03.2013, 19:44

До кінця кампанії декларування залишилось трохи більше місяця. Нещодавно до Центру обслуговування платників податків задекларувати доходи завітав Іван Дерда - співак, соліст Чернівецької філармонії, заслужений артист України.

Іван Михайлович щороку декларує доходи, але раніше звітував до податкової на паперових носіях. Цього року він вирішив іти в ногу з часом та подати декларацію в електронній формі в режимі реального часу (on-line).

Співак безкоштовно та швидко отримав ключ електронного цифрового підпису, податківці допомогли завантажити програмне забезпечення, установили його та відкрили в Інтернеті веб-сторінку „Електронний кабінет платника податків”, яку авторизували за допомогою особистого електронного ключа.

Відтак, Іван Дерда розпочав  роботу в електронному кабінеті по заповненню податкової декларації про доходи.

Задекларувавши доходи, отримані у 2012 році,  Іван Михайлович з приємністю погодився поділитись своїми враженнями від процедури декларування: “Якби податки сплачувались як годиться, вважаю, і держава, і місто, в якому ми живемо, були б багатшими, бо навіть маленькі доходи зміцнюють державу. Відтак, вже декілька років поспіль вчасно декларую, отримані мною доходи та добровільно сплачую податки. Взагалі, в кампанії декларування доходів немає нічого нового. Отримав доходи - сплати податки. У всьому світі люди сплачують податки не тільки із заробітної плати, але й з інших доходів, які вони отримують протягом року. Насамперед, декларування залежить від свідомості громадянина та його чесності. І це є досить нормально та престижно. Електронне звітування мені дуже сподобалось, адже завжди цікаво дізнаватись щось нового. Зізнаюсь, що спочатку я був не зовсім упевнений, що все вийде як потрібно. Але виявляється все дуже швидко і просто”.

Радує те, що з кожним роком серед наших земляків збільшується число громадян, які вважають почесним обов’язком  декларування  своїх доходів.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях запрошує громадян декларувати доходи в електронному вигляді та звертає увагу, що капманія декларування доходів завершується 1 травня. Про це повідомляє Відділ взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПІ  у м.  Чернівцях.

1