Соляна кімната у Глибоці стала до ряду діючих

Соляна кімната у Глибоці стала до ряду діючих

21.10.2020, 21:57

    Ця ідея у директорки комунального не комерційного підприємства Центру первинної медико-санітарної допомоги Глтбоцької ОТГ Лариси Тімофтій виникла ще у січні цього року. Ішлося про обладнання спеціальної соляної кімнати для лікування пацієнтів із легеневими захворюваннями. Із своїм задумом Лариса Пантелеївна звернулась до голови Григорія Ванзуряка.

   Як зазвичай Григорій Степанович уважно вислухав лікарку, разом обговорили деталі що до конкретної реалізації задуму. Так було знайдено фірму із Запоріжжя, з якою уклали відповідний договір про обладнання нової соляної кімнати у Глибоці. Що правда, непередбачена ситуація, що виникла з карантинними обмеженнями, пов’язаними з COVID-19, дещо пригальмували справу.

   І все ж, сьогодні – 21 жовтня за участю голів райдержадміністрації та Глибоцької ОТГ Івана Веклича та Григорія Ванзуряка соляну кімнату без зайвих пишностей урочисто відкрили.

    Соляна кімната гарно впливає на дихальну систему. Галокамеру можна відвідувати дітям (час перебування 20-30 хвилин) та дорослим (час перебування 30-40 хвилин)  з хронічними захворюваннями легень і серцево-судинної системи.

    Слід додати, що у цьому затишному приміщенні в продовж 10-ти сеансів проходитимуть без коштовно лікування хворі, які є пацієнтами Глибоцької громади. Для того аби потрапити сюди на процедурні сеанси, пацієнтам необхідно передусім звернутись до своїх сімейних лікарів.

   І на останок зазначимо те, що Глибоцька соляна кімната є першою на Буковині із поміж первинних центрів медико-санітарної допомоги.

Василь ГЕЙНІШ

Фото Петра МИТРАНЮКА

1