Сокирянський район в облозі аграрних баронів: Бурбак побачив якісну різницю між громадами об'єднаними, і нерішучими, до яких він має прийти і зробити лавки (+погляд Софії Присакар і коментар BukNews)

Сокирянський район в облозі аграрних баронів: Бурбак побачив якісну різницю між громадами об'єднаними, і нерішучими, до яких він має прийти і зробити лавки (+погляд Софії Присакар і коментар BukNews)

21.06.2019, 08:32

Сьогодні народний депутат України Максим Бурбак побував у Вашківцях, Шишківцях та Шебутинцях Сокирянського району.

Дискусії, як і погода на дворі, були гарячими. Перші дві громади входять до Вашковецької ОТГ, а остання ще не об’єдналась. Ну і величезна різниця між ними. Перші вже відповідально ставляться до свого майбутнього, яке творять самі. Інші ж шукають відповідального за нерішучість і винуватого у своїх бідах. «Що ви нам зробили? Де лавочки?». Розійшлися кожен при своєму. Такий він, Сокирянський район в облозі аграрних баронів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбак з тих, хто дає людям вудку

Чому Бурбаку аплодують і за що очорнюють одночасно?

В перерві між зустрічами Максим Бурбак відвідав одну непросту сім`ю. Мама, незважаючи на усі складнощі зі здоров'ям, героїчно зважилася на народження дитини. Зараз сім'я в скрутному становищі.

- Будемо допомагати, - запевнив Максим Бурбак. 

У четвер, 20 червня, народний депутат України М.Ю.Бурбак зустрівся з жителями Вашковецької ОТГ та с.Шебутинці . На зустріч прийшло близько 70 вашківчан . Виборців хвилювали питання ремонту напряму доріг : Вашківці - Олексіївка , Вашківці - Республіканська траса . Критичні зауваження висловили на адресу Центральної районної лікарні. А саме : скорочено ставку лаборанта , зубного лікаря . Мешканці ОТГ просили підняти питання на рівні Верховної Ради про порядок зміни в призначенні субсидій , враховуючи головну проблему в Україні - безробіття , яке впливає у більшості сімей на отримання допомоги з боку держави. Від цього найбільш страждають сім'ї пенсіонерів , діти та онуки яких не мають можливості трудовлаштуватися . Нагальним питанням Верховної Ради має стати розгляд змін податкової системи . Надійшли претензії з боку електорату на високі ціни за газ , мізерні пенсії та заробітні плати , що створює міграційну обстановку в ОТГ та країні в цілому .Особливе прохання висловили присутні на заборону вирубки лісу у Верхній Слободі . Жителі просять в нардепа допомоги вирішити питання будівництва деревопереробного заводу в районі , Критичні зауваження прозвучали на адресу держави про скорочення коштів з оплати праці поштарів . Не підтримують отегівці прийняття постанови Верховної Ради про підвищення пенсійного віку із-за відсутності робочих місць .Надійшли усні звернення про монетизацію субсидій , які буде вирішено безпосередньо Сокирянським відділом субсидій і повідомлено заявникам . 

М.Бурбак відвідав три родини у Вашківцях та Шишківцях , в яких виховуються діти інваліди та онкохвору молоду жінку . Він попросив їх подати письмові звернення на матеріальну допомогу і придбання апаратури для полегшення стану здоров"я дітей.

Народний обранець подякував жителям сіл Вашківці , Шишківці , В.Слобода за їх активність , велику довіру до нього і пообіцяв допомогу , підтримку . Вони в свою чергу подякували йому .

В другій половині дня Максим Юрійович зустрівся з жителями с.Шебутинці . Толерантність , витримка , зовнішня культура нардепа сприяла взаєморозумінню з присутніми на зустрічі . яку присутні мали намір спрямувати в меркантильне русло . А саме : ми Вас обрали , а що ви для нас зробили ? На що депутат дав чітку відповідь : депутати мають прямі функціональні обов'язки - творити закони , а наданння фінансової допомоги , будівництво об'єктів ,підготовка проектів безпосереднє надання допомоги на місцях - це прямі обов'язки владних структур області.

Однак я обов'язково допомагаю виборцям 204 рідного округу , а особливо там, де влада не спроможна вирішити питання на місцях . Так завершив свою зустріч М.Бурбак з електоратом Сокирянщини.

Матеріал підготувала Софія Присакар.

КОМЕНТАР BUKNEWS:

 Усі п’ять років каденції народний депутат змушений був долати шалений опір аграрних баронів, які за попередні десятиліття перетворили райони, які належать до 204-го округу, на власну вотчину, а людей хіба що тільки не закріпачили. Все інше, включно з труєнням людей і їхньої домашньої живності отрутохімікатами - вже в наявності. 

 Будучи частиною влади у Києві, Бурбак був опозицією до влади цих районів на власному окрузі. Захоплені прибережні смуги, десятки, сотні гектарів необлікованої землі - у розмовах з народним депутатом селяни називали село Зелена і навіть вказували конкретне прізвище того, хто безконтрольно користується її плодами. Навіть там, де латифундисти-феодали орендували землю, людям за їхні паї сплачують копійки. А тут якийсь Бурбак запропонував облікувати і поставити усе це на службу громаді! 

 В тому числі шляхом творення об’єднаних територіальних громад. Адже такі громади не тільки отримують пряме бюджетне фінансування з Києва, але й обліковують землю. В тому числі ту, яка лежить за межами таких громад. За підсумками 2018 року, так як і обіцяв Максим Бурбак, всі об'єднані територіальні громади Чернівецької області отримали землі за межами своїх населених пунктів. А це немало-небагато 7,5 тисяч га землі, які відтепер працюють на людей, а не перебувають у руках шахраїв. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тисячу га «необлікованих» посівів озимого ріпаку виявила супутникова зйомка полів* у Чернівецькій області

 Ті, хто гальмував об’єднання громад, вставляючи палиці в колеса децентралізації, позбавляючи громадян прямого державного фінансування з розрахунку загальної кількості мешканців,  тепер мають нахабство дорікати Бурбаку, нібито він допомагав не усім селам однаково. Так, нібито не за те,  в тому числі, що не допомагали конкретним селам подавати через народного депутата України Бурбака проекти для урядового фінансування, отримали догани голови Сокирянської і Кельменецької РДА. Натомість Максим Бурбак, всупереч цьому саботажу вищих чиновників, напряму збирав проекти від громад і захищав їхнє фінансування в Кабміні.  І не тільки вимагав, але й домагався звільнень посадовців за саботаж реформ на місцях. Адже це були втрати людей, а не баронів, які не давали громадам отримати фінасування. Мільйони державної компенсації для власних бізнесових проектів вони вчасно і справно отримували. Саме тому, не маючи змоги перемогти Бурбака у відкритому і чесному змаганні, опоненти вдаються до брехні і маніпуляцій. 

 Врешті народний депутат не приховує, що обласні і районні державні адміністрації потрібно просто ліквідувати. (Фахівці середньої і нижчої ланки, переконаний Бурбак, обов’язково знайдуть застосування своїм знанням і навичкам на посадах в ОТГ, органах місцевого самоврядування). І тоді опоненти запускають в обіг найчорнішу брехню. У часи війни і економічної скрути люди легко піддаються негативному навіюванню.  

 А правда така, що для вирішення проблем людей свого округу за попередні п’ять років депутатської каденції Максим Бурбак  залучив найбільше державного ресурсу в країні (Засвідчено громадським рухом «ЧЕСНО!»). Якщо це так легко зробити, як закидають недоброзичливці, тоді чому такого самого результату не показали інші нардепи-мажоритарники?

 На фото: Отак вони й все роблять: починають і не закінчують. Одні порожні обіцянки. Навіть оголошення про мою зустріч з людьми повністю не спалили. Це Сокирянський район. Нічого нового, ті ж методи, що і в 2014 му.

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д Maksym Burbak.

1


КОМЕНТАРІ (2)

а ти забув 2014рік?як ти двері виламав в і по хатам бігав зі своїм кодлом? Що.  страшно? Далі буде. Ти краще тікай а не їдь по селах бо це тількиквіточки а батальона Київ  нема

avatar

До максимка

20 червня 2019 19:20

а Яким чином проходила зустрiч в будинку  Культури? Оплачено з виборчогофонду яркого ще нема? Чи бурбачку  все можно де ж Аваков?

avatar

Правник

20 червня 2019 20:10