Сокирянську райлікарню сертифікували, але невідомо чи добудували

Сокирянську райлікарню сертифікували, але невідомо чи добудували

16.08.2018, 15:32

Одна лікарня - різні долі! Поки одні лікують, інші будуть!

Дивовижні метаморфози Сокирянської районної лікарні виявила спеціальні комісія Чернівецької ОДА, яка досліджувала ситуацію зі спорудженням даного об’єкта. Плутанина з точною адресою даного закладу просто дрібниця на тлі решти неймовірних  перетворень цього закладу.

Здійснене експертами дослідження виявило: ще до завершення будівництва, яке розпочалося десятиліття тому, районна лікарня у місті Сокиряни незбагненним чином отримала сертифікат лікувального закладу.

Управління капітального будівництва Чернівецької ОДА надало офіційну довідку по об’єкту «Будівництво центральної районної лікарні в м. Сокиряни Чернівецької області» про те, що станом на 01.01.2018 даний об’єкт перебуває на балансі управління, як незавершені капітальні інвестиції.

Водночас, за інформацією Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА, акредитаційною комісією Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації комунальній установі «Сокирянська центральна районна лікарня Чернівецької області» був виданий акредитаційний сертифікат І категорії від 13.12.2017 року №722 за адресою закладу охорони здоров’я: м. Сокиряни, Чернівецької області, 41, вул. Кобилянської, 43, вул. Пушкіна, 2.

Тут одне з двох: видаючи  сертифікат лікувального закладу  об’єктові незавершеного будівництва хтось порушив закон, або будівництво насправді було завершене, ось тільки втрачати чималі кошти для його продовження комусь теж не хотілося.

У відділі містобудування та архітектури Сокирянської районної державної адміністрації відсутня будь-яка документація, яка пов’язана з будівництвом центральної районної лікарні у м. Сокиряни, в тому числі архітектурно-планувальне завдання.

Фахівці Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Чернівецькій області наполягають, що відповідно до акту підсумкової комісії відповідності збудованого об’єкта проектній документації, вимогам державних стандартів,  будівельних норм і правил та готовності його до експлуатації від 01.07.2011 р., на вищевказаному об’єкті будівництва були виконані всі роботи, передбачені проектною документацією.

На підставі цього Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Чернівецькій області видала сертифікат № ЧВ 016411011731 від 04 липня 2011 року, що засвідчує відповідність закінченого будівництвом об’єкта «Будівництво районної лікарні (І черга) на вул. Кобилянської, 41 м. Сокиряни Чернівецької області» проектній документації, вимогам державних стандартів, будівельних норм і правил.  Таким чином, на об’єкті «Будівництво районної лікарні (І черга) на вул. Кобилянській, 41 в м. Сокиряни Чернівецької області» були виконані всі будівельні роботи на момент видачі сертифікату.

 Стосовно порушеного на засіданні робочої комісії Чернівецької ОДА питання з приводу черговості об’єкта будівництва, Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції України у Чернівецькій області  повідомило про відсутність будь-якої інформації з цього приводу. Відомо лише, що 2009 року дозвіл надавався на всю проектно-кошторисну документацію, яка не передбачала черговості будівництва об’єкта.

Проте наявність державного сертифікату, який засвідчив завершення будівництва районної лікарні ще 2011 року ніяк не завадила подальшому фінансуванню даного будівництва на мільйони гривень. Хтось ухвалив рішення про продовження  фінансування  не просто завершеного будівництва, а вже навіть сертифікованого закладу.  

Головним розпорядником вказаних коштів, по об’єкту "Будівництво та комплектація лікарні у м. Сокиряни (обладнання, меблі, інвентар тощо)” було управління капітального будівництва Чернівецької обласної державної адміністрації. Перерахування коштів управлінню капітального будівництва здійснював Департамент фінансів на підставі розпоряджень Чернівецької обласної державної адміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Чернівецької ОДА Папієв на власний розсуд ділить кошти Дністровської ГАЕС, обділяючи Новодністровськ на користь Сокирян, - джерело (+документи)

Фахівці управління капітального будівництва Чернівецької обласної державної адміністрації надали інформацію про стан фінансування об’єкта «Будівництво та комплектація лікарні у м. Сокиряни (обладнання, меблі, інвентар тощо)» в період з 2011 по 2018 роки: упродовж 2011-2018 року профінансовано 8 240 905,6 грн., використано 9 720 655,26 грн., з яких на оплату робіт – 2 521 652,17 грн., на придбання обладнання, меблів, інвентарю тощо – 6 272 020,00 грн., витрати замовника, проектні роботи, експертиза – 109131,11 грн. та на погашення кредиторської заборгованості – 817851,98 грн. Також, в 2011, 2013, 2014 та 2017 роках здійснювалось повернення фінансування на загальну суму 1 020 250,34 грн.

У період з 04.07.2011 по 01.07.2018 року Департаментом фінансів облдержадміністрації було профінансовано управління капітального будівництва на об`єкт "Будівництво та комплектація лікарні у м.Сокиряни (обладнання, меблі, інвентар тощо) на загальну суму 4 382 685,6 гривень.

За інформацією заступника начальника управління капітального будівництва обласної державної адміністрації Штефуника Ю.С., частина документів, які стосуються будівництва даної лікарні, була вилучена в зв’язку з відкриттям кримінальної справи (протокол виїмки від 21.11.2011 року). Відповідні процесуальні дії по даному питанню, зокрема виїмку документів здійснювали  працівники Управління захисту економіки в Чернівецькій області ДЗЕ Нацполіції України.

Залишилося дочекатися відповіді на питання щодо законності проведення будівельних робіт після 04 липня 2011 року. Не завадило б також почути пояснення Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації щодо видачі акредитаційного сертифікату вищої категорії Сокирянській центральній районній лікарні Чернівецької області від 13.12.2017 року  - закладу, який згідно з довідкою Управління капітального будівництва Чернівецької ОДА станом на 01.01.2018 р. перебуває на балансі управління як незавершені капітальні інвестиції.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

16 серпня 2018 21:14

https://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/27296.phtml

 

avatar

...

16 серпня 2018 22:54