У Чернівцях поховали загиблого Героя Небесної сотні, учасника Євромайдану Василя Аксенина (оновлюється)

У Чернівцях поховали загиблого Героя Небесної сотні, учасника Євромайдану Василя Аксенина (оновлюється)

15.03.2014, 12:02

Героя Майдану Василя Асенина поховають у Чернівцях на Центральному кладовищі на Алеї слави. Поховання відбудеться у суботу, 15 березня.

Родичі захотіли, щоби спочатку Василя Аксенина відвезли додому і він ніч був там, щоби з ним могли попрощатися родичі і друзі. У суботу о 09.00 розпочалася громадскька панахида в приміщенні обласної філармонії. Вона тривала до 11.00. потім труну з тілом віднесли до пам’ятника Шевченка, де греко-католицькі священики відспівали Василя Аксенина.

Тіло героя привезли до приміщення  обласної філармонії. Його заносили під супровід пісні «Пливе кача по Тисині».

Бійці Самооборони зустрічали труну з тілом Василя Аксенина на колінах.

Як повідомляє кореспондент vidido.ua, попрощатися з Василем Аксениним прийшла і мати ще одного героя Майдану Олександра Щербанюка.

Сумують з приводу втрати не лише рідні загиблого, а й знайомі, друзі, сусіди.

Сусідка покійного Сільвія Якимчук розповіла, що Василь Аксенин був дуже доброю, чесною, справедливою людиною. Він допомагав всім, хто до нього звертався.

"Чому Бог забирає до себе найкращих?!", - не розуміє жінка.

Згідно з розпорядженням секретаря Чернівецької міської ради Ярослава Кушнірика 15 березня 2014 року у Чернівцях оголошується Днем жалоби за загиблим Героєм Небесної сотні, учасником Євромайдану Аксениним Василем Степановичем.

У День жалоби рекомендується на знак скорботи за загиблим приспустити Державні Прапори України з чорними стрічками на адміністративних приміщеннях органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади, комунальних підприємств і закладів, державних підприємств, установ, організацій на території міста.

Також обмежується проведення розважально-концертних заходів, заборонено звучання розважальної музики на ринках, у закладах торгівлі та ресторанного господарства. Про це buknews повідомили у Секторі інформації та зв’язків з громадськістю.

Працівники ДАІ звільнили від припаркованих автомобілів праву частину вулиці Головної на ділянці від Центральної площі до вулиці Червоноармійської. Даівці просять людей паркуватися по лівий бік вулиці. На початку Червоноармійської в районі площі соборної автомобілі теж позабирали.

Рух транспорту повністю буде перекрито з 12.00 до 14.00 по площі Центральній, вулицях Головній та Героїв Майдану (Червоноармійській).

Робота громадського транспорту буде організована із урахуванням даних обставин, інформує прес-служба міськради.

У День жалоби приспустять Державні Прапори України з чорними стрічками на адміністративних приміщеннях органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади, комунальних підприємств і закладів, державних підприємств, установ, організацій на території міста.

Василь Аксенин вже другий Герой Небесної сотні, якого ховатимуть у Чернівцях. Кількома тижнями раніше поховали чернівчанина Олександра Щербанюка.

У Чернівцях буде вулиця ще одного героя Майдану — Василя Аксенина. Про це molbuk.ua розповів член виконкому міської ради Олексій Коломієць.

- У міській раді вже погодили питання, що у Чернівцях має бути вулиця імені Василя Аксенина. Яка вулиця отримає таку назву обговорять на найближчій топонімічній комісії. А потім це рішення ухвалять на наступній сесії міської ради.

molbuk.ua та vidido.ua

Фоторепортаж molbuk.ua

 

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Олег Шар

16 березня 2014 20:08