Сьогодні ми маємо наслідки діяльності тих, які на антимайдані казали, що вся Буковина за Януковича  (+відео)

Сьогодні ми маємо наслідки діяльності тих, які на антимайдані казали, що вся Буковина за Януковича (+відео)

20.06.2014, 18:51
Буковинські священики Української православної церкви Київського Патріархату щойно повернулися із східних областей. Святі отці доправили землякам, які виконують свій військовий обов’язок, необхідні речі, передачі від батьків та слово духовне. Як поділилися своїми враженнями душпастирі, на Сході іде справжня неоголошена війна.

За словами отця Романа Грищука, ворог має на меті поневолення всієї країни, він спиниться лише там, де його зупине українське військо. «Найманці, третина з яких – кадирівці, прийшли вбивати за гроші. Якщо їх не спинити, вони будуть і тут, на Буковині. Якщо ми відкличемо всіх наших воїнів зі Сходу, хіба російські війська скажуть, все, давайте йдемо назад, в Росію? Відкликавши воїнів звідти, ми допустимо ворога сюди.
 
- У східних областях — неоголошена, але масштабна війна, - розповів протоієрей Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ КП Роман Грищук. - Солдати говорять, що лише на теренах Луганщини — майже 20 тисяч російських бойовиків. Відступати нема куди. І вони це розуміють. Якщо наша армія не буде вести боротьбу по межі східних областей, то згодом межа буде по Дніпру, а потім і по Дністру. Наші хлопці пішли воювати, щоби ворог, який не знає моралі, не прийшов сюди.

Отець Роман розповів, що завойовники залякують місцевих, щоб ті не допомагали українським солдатам.

- Було боляче чути від солдатів, що показово, на очах у рідних був розстріляний місцевий фермер. Його вбили за те, що дозволив нашим військовим набрати води з криниці у своєму дворі, - зауважив Роман Грищук. - Буковинських хлопців, які ще були живими, витягували з БТР-ів і розстрілювали. Їм потрібні трупи, бо за кожного платять по сто доларів.

"Нам, священикам, соромно, що ми не можемо взяти до рук зброю, - зазначив отець. - Але мусимо виконувати свою місію".

Інша справа – ставлення суспільства, ставлення влади, яка мала б забезпечити військових усім необхідним», - підкреслив святий отець.

За його словами, необхідна повна, а не вибіркова мобілізація: «Щоби ті унгуряни, які на антимайдані казали, що вся Буковина за Януковича, зрозуміли, що сьогодні ми маємо наслідки їх діяльності. Чому вони сьогодні ходять по обласній адміністрації, а не в зоні АТО?».

Отець Роман додав, що нинішня війна – це розплата за всі промахи протягом років незалежності. «За те, що в школах не виховували патріотизму, за те, що ми ніяк не могли визначитися, чи потрібна нам державність, єдина державна мова, єдина українська церква», - наголосив він.

 Джерело: molbuk.ua та БукІнфо 
1


КОМЕНТАРІ (3)

Це всі попи Гапони! ПОПИ! Перестаньте накалювати обстановку! Не підливайте масла у вогонь, бо дойдуть руки і до вас! Сидіть по церквах, і моліться за мир! Бо занадто вас стало забагато!

avatar

Чернівчанин

21 червня 2014 00:32

avatar

Ludmila Rymar

21 червня 2014 04:23

Ці священики хоч думали, як вони самі виглядають на сході країни із своєю однобічною позицією? Вони знов туди з однією державною мовою лізуть. Згадайте, з чого почалося? Страшно за вас несвяті отці. Ви свій борг перед людьми  за три житті не розгребете. Що ви верзете? Хоч думка у вас якась ворушться іноді у голові? Ви ж нарід у безодню штовхаєте. Ви ж на смерть і братовбивство закликаєте. 

avatar

Друг

21 червня 2014 12:37