Сьогодні - Міжнародний День Дністра

Сьогодні - Міжнародний День Дністра

14.07.2018, 12:43

Щороку з 2010 року, відповідно до рішення Басейнової ради річки Дністер, у другу суботу липня відзначається Міжнародний День Дністра – однієї з великих європейських річок. 

У рамках відзначення Дня Дністра протягом 10-15 липня 2015 року водогосподарськими організаціями, які належать до сфери управління Держводагентства, у межах Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, Тернопільської, Хмельницької та Одеської областей було проведено низку заходів, спрямованих на покращення стану водних об’єктів у басейні Дністра, підвищення екологічної освіти, виховання шанобливого ставлення до природи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стартує громадський сплав проти каскаду ГЕС на Дністрі

У Чернівецькій області Дністровсько-Прутське басейнове управління водних ресурсів 10 липня провело круглі столи на тему: «Міжнародний день Дністра 2015», які відбулися у Чернівцях, Новодністровську та Кельменцях. Також проведено практичні заняття зі студентами-практикантами вищих навчальних закладів з питань охорони та моніторингу водних ресурсів дністровських водосховищ; прибирання території прибережно-захисної смуги Дністровського водосховища та річки Мошанець (притока Дністра).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із с. Луки через м. Заліщики до Хотина: до сплаву "Збережемо Дністер" проти каскаду нових ГЕС приєдналась група поляків

Окрім того, співдружність громадських організацій України та Молдови організували сплав Дністровським каньйоном за маршрутом Галич – Заліщики – Хотин. У такий спосіб організатори сплаву хочуть привернути увагу до ріки, наголосити на необхідності зберегти унікальне місце – Дністровський каньйон, який зазнає незворотних змін при побудові гідроелектростанцій. 

Збережемо Дністер. Громадський сплав проти каскаду нових ГЕС

Джерело:  сайт http://acc.cv.ua/

1