Сьогодні День пам’яті жертв політичних репресій

Сьогодні День пам’яті жертв політичних репресій

20.05.2012, 15:42

Щороку цієї травневої пори ми вшановуємо світлу пам’ять безвинних жертв тоталітарного режиму – хліборобів і священників, діячів культури та науковців, військовиків і письменників, інженерів та лікарів, учасників національно-визвольних змагань українського народу і пересічних громадян, які волею невблаганної долі потрапили у пекельні жорна репресивної машини більшовизму.

Пам’ятаймо жорстокі періоди літопису нашої Вітчизни для того, щоби ніколи більше не зазнати лихоліття диктатури та жахів політичного терору. Правдива національна історія та усвідомлення її гірких уроків мають стати для нас запорукою непорушності таких неперебутніх ідеалів та цінностей, як честь та гідність людини, її невід’ємні конституційні права та свободи. Адже тільки повноправна нація спроможна створити цивілізовану країну, збудувати відкрите, правове, демократичне суспільство. Тож будьмо гідними цього високого покликання, щоби залишити у спадок нашим дітям, онукам та правнукам могутню та вільну цивілізовану державу, ім’я якій – Україна!

(Із ЗВЕРНЕННЯ голови обласної державної адміністрації Михайла ПАПІЄВА та голови обласної ради Михайла ГАЙНИЧЕРУ з нагоди Дня пам’яті жертв політичних репресій)

1


КОМЕНТАРІ (1)

 щоби ніколи більше не зазнати лихоліття диктатури та жахів політичного терору..... збудувати відкрите, правове, демократичне суспільство. .. гарно джвиндять, але на словах, а на ділі.... в нинішній час, всі добре знають, що панує диктатура і терор, політичні репресії, нещадні розправи і переслідування  інакомислячих. Ганьба такій владі !!!!!!!!!!!!!!

avatar

Пересічний

20 травня 2012 13:28