Сміттям з берега Прута заповнили вантажні автомобілі КРАЗ, КАМАЗ та трактор з причіпом

Сміттям з берега Прута заповнили вантажні автомобілі КРАЗ, КАМАЗ та трактор з причіпом

28.04.2017, 01:10

Масове прибирання студентами та викладачами БДМУ. Наймасовіша екологічна акція від БДМУ

      Напередодні «травневих свят» студенти та викладачі Буковинського державного медичного університету вийшли на масове прибирання берега р.Прут, «БДМУ за чисте довкілля!».

      Ділянку берега річки (від моста що на вул.М.Олімпіади до моста, що в районі об’їздної дороги «Гравітону») вийшло прибирати близько 170 студентів та викладачів.
Найбільш приємним є те, що з кожним роком сміття зменшується і зменшується, і як запевняють організатори свідомість відпочиваючих та тих хто привозив сміття покращується.

      До прибирання долучились студенти всіх курсів та спеціальностей, але найбільш масове представництво було студентів коледжу БДМУ (більше 50 чол. – заступник директора коледжу по виховній роботі доц. Петринич О.А.).

      Як запевнив один з ініціаторів та організаторів асистент кафедри внутрішньої медицини, клінічної фармакології та професійних хвороб Віталій Смандич – співпраця БДМУ та інспекції з благоустрою триває вже 5 років, і за п’ять років жодного разу ініціативі мед університету не було відмовлено. Вантажні автомобілі нам надали будівельна компанія «Чернівціжитлобуд», «Рікка» та ПП «Житлосервіс».

Старший викладач кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації та спортивної медицини Наталя куліш, котра і проживає в даному районі, зазначає, що неодноразово проводила інформаційну компанію серед місцевого населення щодо несанкціонованого сміттєзвалища, та наголошувала що студентство БДМУ бачить дану територію як відпочинкову, а не сміттєзбиральну.

В результаті проведеного прибирання було заповнено вантажні автомобілі КРАЗ, КАМАЗ та трактор з причіпом.

«Чисто не там де прибирають, а там де не смітять!»

«БДМУ за чисте довкілля!». 

1