Смертельний наїзд на 27-річну буковинку – суд засудив винуватця ДТП до 7,5 років позбавлення волі і стягнув 1 млн грн. моральної компенсації

Смертельний наїзд на 27-річну буковинку – суд засудив винуватця ДТП до 7,5 років позбавлення волі і стягнув 1 млн грн. моральної компенсації

01.10.2020, 18:22

Чернівецькою місцевою прокуратурою підтримано обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом смертельної дорожньо-транспортної пригоди, яка трапилась наприкінці березня поточного року в Чернівцях.

Так, 31 березня, близько сьомої години ранку,  по вул. Галицький Шлях у м. Чернівці, на проїзній частині дороги в межах пішохідного переходу було здійснено наїзд на 27-річну жінку.

Від отриманих травм потерпіла загинула на місці події, а водій транспортного засобу зник. 

Досудовим розслідуванням, яке здійснювали слідчі поліції за процесуального керівництва місцевої прокуратури, особу водія було встановлено. 

За кермом автомобіля марки «ЗАЗ-Daewoo Lanos», у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння, перебував 36-річний чернівчанин. Чоловік не просто втік з місця події, а й підпалив транспортний засіб щоб приховати сліди злочину.

Судовий розгляд вказаного кримінального провадження завершено. 

Сьогодні, 01.10.2020, Садгірський районний суд м. Чернівці, заслухавши доводи сторін, підтримав позицію прокурора, визнав винним підсудного упорушенні правил безпеки дорожнього руху що спричинили смерть потерпілої (ч.2 ст.286 КК України) та засудив правопорушника до 7 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на три роки, а також  частково задовольнив цивільні позови потерпілих на загальну суму 1 млн грн.

Пресслужба Чернівецької обласної прокуратури

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Буковині судитимуть чернівчанина, який п'яним збив на смерть чернівчанку на пішоходному переході, втік і підпалив авто, щоб замести сліди злочину

1