Смап-митниця: розлучення по-українськи…

Смап-митниця: розлучення по-українськи…

08.01.2013, 19:36

05 січня 2013 року з 00 годин набув чинності Закон України від 20 листопада 2012 року № 5502-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання та управління у сфері транспорту та дорожнього господарства».

Пунктом 12 зазначеного Закону вносяться зміни в Закон України «Про автомобільний транспорт», якими фактично з пунктів пропуску на українському кордоні виводяться підрозділи Служби міжнародних автомобільних перевезень, а їх функції в пунктах пропуску покладаються на підрозділи митних органів.

Здавалося б, щирі наміри подальшої дерегуляції господарської діяльності, спрощення процедур на кордоні, зменшення контрольних органів втілені в цьому кроці Верховної Ради.

Все воно так, як би це не відбувалось за стандартами наших чиновників.

В реальності, як Державна митна служба, так і її територіальні підрозділи виявились абсолютно не готовими до прийняття до своєї відповідальності цих повноважень. Ще недавній «керманич» цієї структури пересів у зручне крісло першого віце-спікера ВР, отримавши таку бажану для нього депутатську недоторканість.

Нинішні виконуючі обов’язки керівника ДМСУ, схоже, так «засвяткувались», що їм це не в голові. А керівники митниць просто самоусунулись від цих проблем.

А полягають вони в тому, що фактично передача цих повноважень та функцій відбулась тільки в тексті Закону. Ніяких занять з співробітниками митниці не проводились, не вивчалась нормативна база , не було здійснено ніякої підготовчої роботи…

Зате великі і не дуже начальники митниць настрахали простих інспекторів, безпосередніх виконавців, що у разі допущення яких-небудь помилок, то зауваження та догани ім. гарантовані, як це було останніх майже три роки в митній службі України.

Спеціально для Букньюз Вася Тереблечанський

1


КОМЕНТАРІ (1)

Знову Україна стала прохідним двором,все відкинулось до1993 року.Вроді все правильно робиться,але якось по-українські.Митники не знають що робити , інспеуція на наземному транспорті тільки на бумазі звітує(перевізники знають яка організація по видачі дозволів)ПрацюютьФАХІВЦІ.

avatar

Анатолій

10 січня 2013 14:56