«Слуги народу» втратили все, що могли втратити в області та Чернівцях, - журналіст

«Слуги народу» втратили все, що могли втратити в області та Чернівцях, - журналіст

25.03.2021, 15:38

Шеф-редактор газети "Час" Петро Кобевко аналізує політичні розклади у Чернівецькій міській раді після "ста днів" урядування нового міського голови Романа Клічука. 

Цитата: 

"Ці дні були витрачені в основному на формування команди влади. Мер не звертав уваги на тих, хто йшов паралельно з ним до міської ради. Він забезпечив спочатку своїх  тим, що мав. Напевне, так і треба діяти. А не робити хороші міни при поганих іграх. Команда виграла вибори, то ця команда бере владу у свої руки і відповідає за неї. Якщо не вистачає якихось кадрів, їх можна позичити на певний час у своїх політичних попутників.  Але вони повинні бути на других ролях. Тобто знати своє місце.

Хоч у попутники до Клічука набивалися різні політичні пройдисвіти, мер вибрав тільки «Європейську солідарність». Таке враження склалося після формування владної команди.

До влади (керівників департаментів, заступників голови, секретарів) допустили від ЄС тільки одного секретаря виконкому, одного голову департаменту і кількох членів виконкому.

З іншими партіями та фракціями мер повівся так, як вони на те заслуговували...

...

" Роман Клічук недосвідчений у різних політичних іграх. Тому він не помітив вчасно всіх тих пасток, які розставили конкуренти. Вони вивчили його владний характер, використали наївну чесність, що особливо шкодить містечковій політиці і політикам. І почали діяти.

Спочатку користуються тими, хто ображений. А ображеними у міській раді є «Слуги народу» та «Пропозиція». Ці партії мали амбіції взяти на шию ланцюг мера. Ні Другановського від «Слуги народу», ні Каспрука від «Пропозиції» на ланцюг не посадили.

Далі вони, напевне, домовлялися з Клічуком про якісь преференції щодо влади і людей, які їх представлятимуть.

Але не так сталося, як гадалося.

«Слуги народу» втратили все, що могли втратити в області та Чернівцях. Жодної посади не дали їм на всіх рівнях.

Другановський якийсь час ще старався приховати цю поразку. Але Клічук швидко розвінчав «слуг». Їм з владного пирога у Чернівцях навіть крихти дрібнесенької не дісталося. Навіть маковою зернинкою «альтернатива» з ними не поділилася. За таких умов далі разом з Клічуком та «Єдиною Альтернативою» «Слуги народу» не підуть. Їм шлях до Продана. І це станеться  не сьогодні-завтра.

Тим паче, що недавній з’їзд партії СН, 13 березня, спрямовує партійців на відвоювання втрачених позицій на місцях"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Слузі народу" Другановського поміняли на Олену Лис, - ЗМІ (ОНОВЛЕНО)

...

 До Великодня Продан може одержати великий бонус і зірвати джек-пот. Всі  6 депутатів від «Пропозиції» на чолі з колись непримиренним його ворогом Олексієм Каспруком стануть під прапорами «Рідного міста», КМ, НК і СН.

... є приклад поновлення на посаді начальника відділу освіти товариша Мартинюка, який через суд добився керівного крісла. І поки що Клічук його не чіпає. Це може бути завуальованою домовленістю з Олексієм Каспруком. Мовляв, мер не чіпає Мартинюка і не звільняє його з посади після поновлення. А Каспрук  за це не переходить до пропроданівської більшості".

 Де вихід?

Чернівці приречені на подібні політичні розклади у місті. І це все через те, що тут діють свої принципи співжиття людей. Вони відмінні від інших. Тут у владі та політиці дуже сильні родинні зв’язки, куматрія і т. д. Людина, яка переходить з партії у партію, продає своїх однодумців, вважається успішною, розумною і передбачуваною. Тут є приклад, коли дрібний політик запрошував у куми сотні великих політиків та державних діячів. А інші йому заздрили.

У Чернівцях відомі приклади, коли найактивніші свободівці ставали такими ж активними прибічниками «руского міра» і російської церкви. Більше того, свободівці очолювали міську організацію партії Шарія та йшли на вибори разом з регіоналами.

І це досі вважається нормальною поведінкою. Як і те, що «Європейська солідарність» разом з ОПЗЖ голосує за рішення, які вигідні саме регіоналам. А при владі разом керують «порошенківці» з «зеленківцями» та регіоналами.

Тут все можливе!

Джерело: https://chas.cv.ua/ 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівецькій області нардепа від "Слуги народу" планують шукати через програму "Жди меня"

1