«Слуга народу» заступився за УПЦ МП на Київщині

«Слуга народу» заступився за УПЦ МП на Київщині

25.06.2022, 11:36
Не мають юридичної сили та суперечать Конституції — Андрій Мотовиловець про рішення міськрад щодо заборони діяльності парафій УПЦ
 
Голова Київської обласної організації політичної партії «Слуга народу» Мотовиловець А. В. звернувся до релігійних громад Бориспільської єпархії з приводу рішення сесії Бориспільської міської ради призупинити на час воєнної агресії діяльність УПЦ.
 
Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Бориспільської єпархії.
 
У своєму зверненні політик звернув увагу на те, що у переліку конституційних прав і свобод людини і громадянина, обмеження яких допускається Указом Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», відсутня стаття 35 Конституції України, що гарантує кожному право на свободу світогляду і віросповідання.
 
«Жодний закон або нормативно-правовий акт України не наділяє органи місцевого самоврядування правом забороняти або втручатися у діяльність релігійних організацій, навіть за умови воєнного стану. А вимога посадових осіб органів місцевого самоврядування є втручанням у внутрішні справи релігійної громади. Це суперечить як Європейській Конвенції з прав людини, так і Конституції України, оскільки “Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави» (ст. 35 Конституції України)”», – зазначив політик.
 
У підсумку Голова Київської обласної організації політичної партії «Слуга народу» заявив: «Рішення органу місцевого самоврядування про заборону діяльності релігійних громад УПЦ не має юридичної сили, більше того його можна вважати таким, що суперечить Конституції України, перешкоджаючи в реалізації законних прав та інтересів громадян нашої держави».
 
 
Редакція BukNews запрошує своїх читачів стати співтворцями нового порталу www.buknews.com.ua    
  • 1. Роблячи промоцію наших матеріалів у соціальних мережах і серед потенційних жертводавців.
  • 2.Жертвуючи на розвиток нового порталу.
  • 3.Фінансово підтримуючи роботу редакції.
  • 4.Інвестуючи в гонорарний фонд і таким чином збільшувати кількість і якість матеріалів.
  • 5.Ставши меценатом окремих проектів.  

Редакція BukNews є неприбутковою організацією, яка існує за рахунок грантів та пожертв. Нас не фінансує жодна з партій і громадських організацій, жоден бізнесмен і політик, і ми не представляємо інтереси жодної чи жодного з них. За детальнішою інформацію пишіть на адресу buknewscvua(равлик)gmail.com 

(Вдячні колегам з сайту РІСУ за чітке формулювання типових для всіх незалежних ЗМІ країни обставин, в яких їм доводиться працювати  і зумовлених цим потреб).  

 Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

 
1