'Слуга народу' з Чернівців Олена Лис поділиться політичним досвідом із чернівецькою молоддю

"Слуга народу" з Чернівців Олена Лис поділиться політичним досвідом із чернівецькою молоддю

16.10.2019, 13:12

 Народна депутатка України Олена Лис розповіла, що парламентарі заслухали авторів проекту USAID Ukraine-usaid Україна – освітнього парламентського центру.

- Хочу дещо більше розповісти про роботу цього центру та моє бачення подальшої співпраці із ним та молоддю нашого міста, - розповіла Олена Лис. 

Освітній центр відкрито лише 19 липня 2019 року. Центр USAID Рада перейняв досвід інших освітніх центрів, які діють в багатьох парламентах світу.

Освітній центр має на меті підвищити рівень довіри до парламенту та покращити імідж шляхом просвітницької діяльності в стінах парламенту.

Це майданчик для спілкування народних депутатів з дітьми. Також це чудова нагода побачити як працює Верховна Рада та реальна можливість учням та студентам поставити актуальні питання народним депутатам напряму.

Центр набирає потужності та майже до грудня місяця розписані всі уроки.За вересень місяць центр мав вже 1400 відвідувачів зі складу школярів та студентів.

Саме тому, працюючи на окрузі в вересні цього року, я зустрілася з головою Студентського парламенту юридичного факультету Вадимом Гатежем.

Голова студентського парламенту розповів, що за ініціативи Студентського парламенту 16 – 17 березня 2019 року на базі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича пройшла І Всеукраїнська школа молодого політика.

Школа – дводенний освітній тренінг, що передбачав поєднання як виступів спікерів, які мають досвід у політичній сфері, так і практичного закріплення отриманих знань шляхом створення та лобіювання законопроекту студентами – учасниками.

Даний захід був націлений на підвищення політичної культури молодого покоління, подолання абсентеїзму та формування нових навичок у сучасної молоді, яка покликана змінювати наш край та державу на краще.

Окрім того, 06 червня 2019 року відбулась екскурсія понад 30 учасників Школи до будівлі Верховної Ради України у м. Київ.

Організаторами Школи були Студентський парламент юридичного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Учасниками даного заходу - студенти зі всієї України та члени громадських організацій.

Молодь підтримує політичні трансформації, які зараз відбуваються в Україні. Більшість вже сьогодні готові взяти активну участь в тих політичних процесах, що проходять як на місцевому так і на загальнодержавному рівнях.

Тому я активно долучусь до роботи вже ІІ Всеукраїнської школи молодого політика, яка відбудеться на базі Чернівецького національного університету, для того, щоб поділитись своїм досвітом із представниками молодого покоління та почути їх думки, що є важливим позитивним кроком для подальшої державотворчої діяльності.

Також маю на меті долучати активну молодь міста до проекту освітнього парламентського центру USAID Рада та закликаю моїх колег долучитись до цього заходу.

1