Слова 'свободівця' про колишню чернівчанку Мілу Куніс спричинили міжнародний скандал

Слова "свободівця" про колишню чернівчанку Мілу Куніс спричинили міжнародний скандал

26.12.2012, 14:10

В Україні вже всебічно обговорили прикрий інцидент, коли один з членів партії "Свобода" Ігор Мірошниченко в серцях назвав американську зірку українського походження Мілу Куніс "жидівкою", яка виїхала в США і тепер "поливає брудом Україну". Але, на жаль, конфлікт з місцевого все ж переріс у міжнародний, повідомляє gazeta.ua.

Як повідомляє E! Online, до Центру Симона Візенталя, однією з найвпливовіших організацій по захисту прав євреїв, нарешті дійшла інформація про висловлювання народного депутата Мірошниченка. Природно, представники Центру тут же написали обурений лист прем'єр-міністру України Миколі Азарову, не забувши при цьому вставити в віконце "копія" адреси всіх провідних західних ЗМІ.

У листі рабини закликають прем'єра рішуче виступити проти "ненависницькі антисемітських нападок на актрису українського походження Мілу Куніс з боку депутата Ігоря Мірошниченка".

"Сім'я Міли Куніс, так само, як і багато інших єврейські родини, змушена була залишити Україну в першу чергу через проблеми з антисемітизмом. Сьогодні вона шановна американська актриса, і Україна заборгувала їй вибачення. Жахливо, що навіть після Голокосту і всіх жахів Радянського Союзу тема антисемітизму досі актуальна у вашій країні. Закликаємо вас публічно засудити такі дії і не допускати їх надалі ", - йдеться в листі Центру Симона Візенталя.

Нагадаємо, до останньої резолюції Європейського Парламенту щодо України (від 13 грудня 2012 року) потрапив пункт під номером 8, який стосується українського націоналізму і партії "Свобода". Під час перебування у Чернівцях народний депутат  від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Руслан Зелик  прокоментував її таким чином: «Депутат Європарламенту від Болгарії соціаліст Крістіан Вігенін вніс поправку до резолюції, згідно якої українським демократичним силам не радять співпрацювати з нашою партією. У цій поправці йдеться про зростання підтримки націоналістів в Україні. Цей процес є закономірним не лише для нашої країни, але й для усієї Європи. Мене дивує лише вибіркове ставлення євродепутата-соціаліста до українського націоналізму. Хоча якщо детальніше вивчити підстави такої позиції, стане зрозуміло чиї інтереси лобіює Крістіан Вігенін», - сказав Руслан Зелик. Він додав, що ВО «Свобода» категорично не погоджується з намаганням очорнити українських націоналістів як «ксенофобів». «Єдина ксенофобія в Україні, про яку нині можна вести мову, є українофобія. Носіями та поширювачами українофобії є правлячі Партія регіонів та комуністи. Зауважте, що поправка, яка мала б містити заклик до відмови від співпраці із КПУ не знайшла підтримки у 40 європарламентарів. Мені видається, що тут простежується певна тенденція», - зазначив народний депутат.

Історія питання див. тут: В «Свободе» возмущены, что у черновицкой «жидовочки» Кунис так много заступников

1


КОМЕНТАРІ (6)

И комуж надо это раздувание из мухи слона???

avatar

Оксана

26 грудня 2012 10:47

Так же МінЮст вже сказав, шо жидів траба називати жидами, так як у Польщі, Чехії та інш словянських державах. А цей жид з Европарламенту, який є болгарською гомосятинкою - нехай засуне свою резолюцію у свою роздовбану дупу....

avatar

Їван

26 грудня 2012 11:13

Браво,  Ваня. Ты настоящий европеец. Так держать!

avatar

психиатр

26 грудня 2012 11:40

Добре кажеш Їване. Такої гомоЕуропи нам не траба.

А цих еуропейців толерастів нехай трахають араби. А того болгара мало трахали турки, най тепер у еуропі прутні лиже..

avatar

Вуйна

26 грудня 2012 13:28

Смішно слухати, що в пору Радянського Союзу  родина Кунісів  рушила на еміграцію з причин антисемітизму. Тоді були інші причини - економічні. Щодо роз"яснення  Мінюсту - підтримуємо. Ще в шістдесяті роки на Західній Україні самі ж іудеї поправляли співрозмовників, аби ті не називали їх євреяим. "Я - правдивий жид", - наголошували. Хто під лупу вишуковує "образи"?

avatar

Зеник

26 грудня 2012 16:47

Не "в серцях назвав" треба писати, а  назвав спересердя.

avatar

Буквоїд

26 грудня 2012 16:49