Слідом за пологовим будинком та філармонією Чернівці віддадуть області швидку допомогу?

Слідом за пологовим будинком та філармонією Чернівці віддадуть області швидку допомогу?

28.11.2012, 20:57

Працівників міської станції швидкої медичної допомоги у Чернівцях попередили про припинення трудового договору. Люди переживають, що можуть втрати робочі місця.

- Було розпорядження ОДА про те, щоби попередити людей, що починаємо підготовку до закону про єдину систему екстренної медичної допомоги, - пояснює головний лікар станції швидкої медичної допомоги Любов Човган. - Припинення трудового договору передбачається тоді, коли відбувається ліквідація установи. А ліквідація установи може відбутися після сесії міської ради, бо ми належемо до комунальної міської власності. Коли буде рішення тоді побачимо, чи нас ліквідовують, чи реорганізовують. Різниця у тому, що ми повинні фінансуватися тепер з обласного бюджету, нас хочуть перекинути з однієї власності у іншу. Не знаю, чи це буде гірше, чи краще - час покаже.

Джерело: molbuk.ua

Раніше ми повідомляли:

Михайлішин програв філармонію. Не в карти 
18.11.2012, 20:37

Йдеться про судовий позов Чернівецької обласної ради, представники якої раптом схаменулися і восени 2011 року зажадали визнати незаконним та скасувати пункт рішення виконкому Чернівецької міської ради, ухвалений більше дев’яти років тому. Про це повідомляє кореспондент www.buknews.com.ua. По-газдівськи прибираючи до рук все, що погано лежить, тодішній виконком міськради ще на початку 2003 року підтвердив право комунальної власності, що належить територіальній громаді м. Чернівці на будівлю обласної філармонії. Ледь не десятиліття по тому, обласна рада зажадала, щоб господарський суд Чернівецької області пункт 2 цього рішення виконкому № 15/1 від 18 січня 2003 року скасував. Застереження міської ради, що цю справу мав би розглядати суд адміністративний, а не господарський суддя О.Гончарук до уваги не взяв. Відтак 25 жовтня 2011 року виніс рішення, згідно з яким повернув спірне приміщення області. Чи оскаржувала це рішення суду влада міста в порядку апеляції наразі невідомо.

Звісно, формально філармонія і так організаційно підпорядковувалася області. Врешті і після цього рішення з території міста її ніхто не забере. Профільна комісія обласної ради наразі лише рекомендувала підтвердити право спільної власності на це приміщення, що належить територіальним громадам, але вже не Чернівців, а сіл, селищ, міст Чернівецької області. Формальність, але показова. Наразі це вже не перший об’єкт, який нехай і на законних підставах область забирає у міста. Ще один яскравий приклад того, як насправді захищає інтереси громади міста нинішня влада – ситуація навколо КМУ "Міський клінічний пологовий будинок № 1 ", що на вул. Буковинській. Рішенням сесії міської ради будинок, який завжди фінансувався з міського бюджету, передали у власність області. А потім вже область віддала в користування місту його ж колишню власність.

Закон України «Про місцеве самоврядування» містить такі поняття, як ресурси громади, майно громади. То хіба можна його ось так запросто взяти й віддати? Адже іпотека – це безцінний ресурс.

1