Чернівчани заплатять: слідом за «Чернівціспецкомунтрансом» для ТОВ «Альтфатер-Чернівці» теж підвищили тариф на вивезення сміття

Чернівчани заплатять: слідом за «Чернівціспецкомунтрансом» для ТОВ «Альтфатер-Чернівці» теж підвищили тариф на вивезення сміття

26.05.2020, 17:18

З 1 червня набирає чинності рішення виконавчого комітету міської ради про встановлення нових тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами (зберігання, перевезення твердих відходів, захоронення твердих, великогабаритних і ремонтних відходів) для ТОВ «Альтфатер-Чернівці».

Відповідно до даного рішення:

тариф на послугу із зберігання твердих побутових відходів –7,80 грн/ м3 з ПДВ для всіх категорій споживачів;

тариф на послугу із перевезення твердих побутових відходів – 74,98 грн/м3

Для населення нарахування плати за вивезення та захоронення твердих побутових відходів здійснюється залежно від кількості мешканців в квартирі (будинку).

Норма накопичення твердих побутових відходів на 1 мешканця на рік в житлових будинках становить:

багатоквартирні, одноквартирні упорядковані (з наявністю усіх видів благоустрою) – 2,682 м3

індивідуальної забудови (будинки приватного сектору) з присадибною ділянкою – 2, 769 м3.

Плата за поводження з твердими побутовими відходами, з врахуванням норми накопичення на 1 мешканця квартири (будинку) м. Чернівців в місяць, становить: багатоквартирні, одноквартирні упорядковані житлові будинки (з наявністю усіх видів благоустрою) – 23,50 грн.;

житлові будинки індивідуальної забудови (будинки приватного сектору), з присадибною ділянкою – 24,26 грн.

Також з 1 травня набрало чинності рішення виконавчого комітету міської ради про встановлення тарифів для міського комунального підприємства «Чернівціспецкомунтранс».

http://chernivtsy.eu/ 

Нагадаємо, що згідно з рішеннням виконавчого комітету №197/9 від 28.04.2020 року введено наступні тарифи для абонентів, яких обслуговує МКП "Спецкомунтранс" (територія Першотравневого та Садгірського району. Управляючі компанії - ТОВ Єврокомунбуд, ПП Вайт-Лаіонс, ПП Порядок в домі-11, ПП Житлосервіс, ПП Чернівцікомунбуд, ПП Санітарія):

- Для абонентів багатоквартирних будинків - 23,50 грн з кожної особи;

- Для абонентів приватного сектору - 24,26 грн з кожної особи.

Додатково для абонентів багатоквартирних будинків введено абонплату за обслуговування в розмірі 2,50 грн за особовий рахунок (квартиру)

Для абонентів Альфатер-Чернівці (Шевченківський район міста) розмір оплати за сміття в травні складатиме - 15,23 грн з кожної зареєстрованої особи.


1