Скорочення кількості поїздів, низька  якість автобусного перевезення, нелегальні перевізники, які не несуть відповідальності за пасажирів: влада побачила інфраструктурний колапс на Буковині

Скорочення кількості поїздів, низька якість автобусного перевезення, нелегальні перевізники, які не несуть відповідальності за пасажирів: влада побачила інфраструктурний колапс на Буковині

11.12.2017, 19:44

У рамках апаратної наради, яка відбулась сьогодні, 11 грудня, голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук зосередив увагу присутніх на питанні пасажирських перевезень громадян різним транспортом як у межах Чернівецької області, так і до інших обласних центрів України.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

"Ключові питання – це скорочення кількості поїздів, які курсують між Чернівцями та іншими обласними центрами, зокрема Львовом та Києвом, якість автобусного перевезення пасажирів та нелегальні перевізники, які не несуть жодної відповідальності за своїх пасажирів. Щодо останнього, потрібно вживати жорсткі, але виважені кроки спільно з Управлінням Укртрансбезпеки у Чернівецькій області та Головним управлінням ДФС у Чернівецькій області для забезпечення порядку у транспортній сфері", - наголосив очільник крайової влад

У свою чергу, начальник відділу інфраструктури обласної державної адміністрації Володимир Трепко доповів про стан пасажирських перевезень у Чернівецькій області.

Зокрема, пасажирським транспортом у січні–жовтні 2017р. виконано пасажирооборот у обсязі 711,6 млн.пас.км. У порівнянні з січнем–жовтнем 2016р. пасажирооборот збільшився на 0,4%. Пасажирським транспортомскористалось 49,1 млн. пасажирів, що в порівнянні з січнем–жовтнем 2016р. більше на 8,1%.

"Управлінням інфраструктури обласної державної адміністрації підготовлено лист до Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства інфраструктури України та ПАТ "Укрзалізниця" стосовно забезпечення сполучень між усіма регіонами України, що входять до EUSDR (Одещина, Буковина, Верховина та Закарпаття), з регіонами Румунії, Угорщини, Словаччини та Молдови шляхом відновлення руху від Жмеринки через Могилів-Подільський до Чернівців з беззупинковим слідуванням через територію Молдови за прикладом руху потяга №117.118 Київ – Чернівці", - зазначив Володимир Трепко.

Щодо автобусного перевезення пасажирів, то сформована мережа Чернівецької області налічує 196 приміських маршрутів загального користування і 168 міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутів загального користування. На цей час маршрути обслуговують 15 юридичних осіб та 82 фізичних осіб-підприємців. У відповідності із розкладами руху автобусів на приміських та міжміських внутрішньообласних маршрутах загального користування працює 389 одиниць автомобільної техніки, з яких 45 транспортних засобів, пристосованих для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями. 
1