Скільки часу Михайлішин вдаватиме 'непорозуміння'? (оновлено)

Скільки часу Михайлішин вдаватиме "непорозуміння"? (оновлено)

03.08.2012, 23:07

Як стало відомо "BukNews", резонансна забудова на розі вул. Бережанської і вул. Тисменецької в Чернівцях продовжилась. За словами блогера та громадського активіста Святослава Вишинського, "попри всі протести мешканців багатоповерхівок, упритул до яких планується зведення торгівельного комплексу, справу в суді громада програла у вельми специфічний спосіб: «самый гуманный суд в мире» постановив, що прибудинкова територія ОСББ «Клен» була приватизована з порушеннями, а відтак мешканці втратили право розпоряджатись землею. Будівництво посеред єдиного широкого автомобільного проїзду, який веде у двір чотирьох п'ятиповерхівок, відтак відновилось. Що характерно: в магазині, який уже функціонує на першому поверсі буд. 17 по вул. Бережанській, днями взялись за руйнацію внутрішніх стін, цеглу вивозять вантажівками. Які саме стіни розбирають, мешканці не знають, роботи ніхто не контролює, жодної інформації на цей рахунок не поширюється".

Автор у своєму блозі в мережі "ВКурсі" пише, що "в підвалах буд. 17 частину стін розбирали вже раніше, в часі його передачі з балансу заводу «Розма» новоствореному ОСББ. Є всі підстави вважати, що цеглу було просто розпродано, як і батареї опалювальної системи, зняті в підвалах та під'їздах тоді ж. Аварійною в будівлі є і п'ятиярусна арка, котра з'єднує буд. 17 і буд. 23 по вул. Бережанській, в її конструкції давно є тріщини і помітні просідання. Якщо теперішній заїзд у двір буде перекрито торгівельним комплексом, вузький хід під аркою залишиться єдиним шляхом для вивозу сміття — враховуючи ж кут повороту і вібрації від вантажівки, нескладно уявити, чим подібна практика може закінчитись. Площадки арки слугують у якості спільних балконів, і будь-які порушення її конструкції напряму загрожують життю людей".

Запитуючись, хто ж давав дозволи на будівництво магазину в таких умовах — і скільки вони за це отримали, Святослав Вишинський відзначив, що після інцидентів по вул. Кобилянської, вул. Гонти і вул. Руській практика сумнівних забудов у Чернівцях поширюється далі: "Відтак персональне запитання до Віталія Міхайлішина: влада хоча би перед виборами втрутиться, чи й далі вдаватиме із себе «непорозуміння»?"

Оновлення 16.08.2012:

"...З приміщень першого поверху буд. 17, які займає магазин «Клокучка», вивозять цеглу з розібраних стін — уже не першою вантажівкою. Незрозуміло, які саме стіни розбивають, але у світлі трагічних подій у Луцьку нічого хорошого для багатоповерхівки це не передбачає".

Оновлення 22.08.2012:

"...Підводячи нові електрокабелі до місця будови від трансформатора, весь двір між багатоповерхівками було розрито, зруйновано асфальтове покриття, яму довжиною кілька десятків метрів після завершення робіт грубо засипали землею. Нескладно уявити, в яке «місиво» двір після цього перетворюватиметься після кожного дощу. Власник магазину звинувачає ОСББ (!) в тому, що в нього від перепаду напруги згоріли холодильники, і цим мотивує форсовану прокладку кабелів через двір. Проте вже зараз зрозуміло, що відновлювати покриття ніхто не збирається".

Інформація "BukNews" за матерілами блогової мережі "ВКурсі" (vkursi.com)

1


КОМЕНТАРІ (2)

мовчить

воду в щоки набрав

нєдаразумітєльна

avatar

чернівецький

07 серпня 2012 19:59

А робота іде повним ходом.

avatar

Сашко

22 серпня 2012 15:35