Родина Сарафінчан отримає ласий шматок чернівецької землі. В розрахунок за вибори?

Родина Сарафінчан отримає ласий шматок чернівецької землі. В розрахунок за вибори?

29.11.2012, 00:24

На завтрашній сесії Чернівецької міської ради  депутати більшості знову ділитимуть землю.  Як же ж без цього!  І серед інших земельних питань планують також  розглянути  прохання громадянина Андрія Пустовіта про виділення йому земельної ділянки розміром 0,1 га, що на вулиці Г.Мізюна в Чернівцях. Інформація про це розміщена на офіційному сайті міської ради. Див. проект: «Про  надання громадянам дозволу на складання проектів відведення, зміну цільового призначення земельних ділянок та внесення  змін до окремих рішень» (http://chernivtsy.eu/portal/proekti-rishen-sesiyi-mis-koyi-radi-na-27-chervnya-2012-roku). Проект  рішення з цього питання передбачає, що прохання Андрія Пустовіта депутати мають задовольнити.

 Усе б нічого, якби інший чернівчанин -  Микола Плеш -  рівно рік тому, 24.11.2011,   не просив депутатів передати йому в оренду цю саму земельну ділянку. І тоді  міськрада чоловікові відмовила.  Навіть попри те, що ділянка знаходиться біля його будинку. Ласий шматок «золотої» чернівецької землі нібито планували виставити на аукціон.

  Аж раптом такий кульбіт.  На сесії 29.11.2012, згідно з проектом рішення,  міськрада має дозволити панові  Пустовіту готувати проект відведення земельної ділянки у власність за рахунок запасу земель міста для будівництва індивідуального житлового будинку на вул. Мізюна,30. З часу попередньої відмови минув тільки рік, а про аукціон в раді вже ніби й забули.  З якого б це дива такий аукціон небаченої щедрості?

 Міськрадівські «благодійники» закрили очі навіть  на те, що син Миколи Плеша - Олексій, який першим претендував на цю ділянку, перебуває у списку-обліку індивідуальних забудовників Чернівців з 2007 року під №740. А Андрій Пустовіт до цього ж списку потрапив майже на п’ять років пізніше - у серпні 2011 та має в ньому 1547 порядковий номер.

 На рішення мерії розпрощатися з землею  вплинуло   те,  як подейкують злі язики, що Андрій Пустовіт – близький родич юриста Ілони Сарафінчан, яка  під час останньої виборчої кампанії представляла в судах інтереси кандидата в народні депутати Віталія Михайлішина.

 Тієї самої Ілони Филимонівни, яка тільки на початку минулого року була ініціатором проведення місцевого референдуму щодо дострокового припинення повноважень Чернівецької міської ради VІ скликання, а вже цієї виборчої кампанії представляла інтереси секретаря міської ради Віталія Михайлішина. Пан Пустовіт також входив до однієї з ініціативних груп, які тоді вимагали проведення референдуму. Але зараз пан Андрій, слідом за пані Ілоною, певно, змінив свою думку щодо перспектив розвитку місцевого самоврядування у Чернівцях.

 Що ж, усе відбувається згідно з заявою колишньої начальниці юруправління Чернівецької міськради за часів Федорука Ілони Сарафінчан, яку восени минулого року поширив сайт www.chas.cv.ua.

 Видання тоді, нагадаємо,  повідомило, що на Михайлішина пані Ілона Сарафінчан працює "за покликом гаманця".

Сьогодні, під час голосування,  прохання про виділення панові Пустовіту землі  депутати задовольнили.

Колаж з https://www.facebook.com/photo.php?fbid=258830507568469&set=pb.192337650884422.-2207520000.1354125967&type=3&theater

1