Сімдесятисемирічний розпусник, який розбещував 6-річну онучку, отримав п'ять років ув'язнення

Сімдесятисемирічний розпусник, який розбещував 6-річну онучку, отримав п'ять років ув'язнення

04.08.2021, 16:09

23 кримінальні провадження зареєстровано за фактами вчинення злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканості осіб. З них – 15,   де потерпілими є діти.

До 5 років позбавлення волі засуджено і 77-річного мешканця Дністровського району області за вчинення розпусних дій щодо 6-річної онучки своєї співмешканки.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівецькій області 77-річний чоловік напідпитку вчинив розпусні дії щодо 6-річної онучки своєї співмешканки

Якщо ви стали жертвою чи свідком насильства – не мовчіть. Звертайтесь до правоохоронних органів. Насильство неможливо подолати мовчанням. 

Нагадаємо, протидію кримінальним правопорушенням, пов’язаним із домашнім насильством відносно жінок, чоловіків та дітей визначено пріоритетом роботи органів прокуратури на 2021рік.

За перше півріччя цього року у Чернівецькій області зареєстровано 91 кримінальне провадження, пов’язане з домашнім насильством та 23 провадження проти статевої свободи та статевої недоторканості осіб.

Безпосередньо за ст. 126-1 КК України (домашнє насильство) обліковано 72 кримінальні провадження (проти 47 за аналогічний період минулого року). Потерпілими від вказаної категорії злочинів та проступків визнано  89 осіб (77 жінок, 8 чоловіків та 4 дітей). 

До суду скеровано 58 кримінальних проваджень. 

Основним завданням прокурорів при розгляді таких справ є  ефективне відстоювання інтересів потерпілої сторони, притягнення винних осіб до відповідальності.

1