Штовханина на сходах, зіпсована техніка та конфлікти у сесійній залі. Чернівецьку міську раду продовжують пікетувати двірники

Штовханина на сходах, зіпсована техніка та конфлікти у сесійній залі. Чернівецьку міську раду продовжують пікетувати двірники

24.09.2021, 12:22

Депутати трьох фракцій Чернівецької міськради – “Народний контроль”, “Рідне місто” та “Команда Михайлішина” – заблокували роботу сесії, яка мала розпочатися сьогодні вранці.

Як передає кореспондентка molbuk.ua, обранці цих трьох політсил сьогодні вранці заблокували трибуну в сесійній залі, а в в деяких депутатів намагалися забрати картки, які дають їм можливість голосувати.

Через це виникла суперечка між депутатами з фракції “Рідне місто” Анатолієм Чесановим та фракції “Європейська солідарність” Василем Максимюком. Також про викрадення картки заявила депутатка “Єдиної альтернативи” Валентина Радчук.

ФОТО: МБ

Депутати запевняють, що не дозволять розпочати сесію, доки до зали засідань не дозволять зайти двірникам фірми “Порядок в домі” та медпрацівникам поліклініки “Гравітон”.

Окрім того, депутат “Рідного міста” Валерій Чинуш підійшов до комп’ютерів технічного відділу у сесійній залі міськради та повиривав шнури із моніторів. Пізніше обранці “Єдиної альтернативи” повернули шнури на місце, однак депутатка “Команди Михайлішина” Аліна Олевич знову вирвала їх з комп’ютерів.

Перед цими подіями десятки правоохоронців оточили приміщення міської ради, де мала розпочатися сесія.

Як передає кореспондентка molbuk.ua, правоохоронці стояли при вході до міськради.

ФОТО: МБ

До сесійної зали намагалися потрапити місцеві мешканці, серед яких – чимало працівників компанії “Порядок в домі”, які вчора пікетували у сесійній залі міськради, внаслідок чого була зірвана сесія.

ФОТО: МБ

Група депутатів фракцій “Народний контроль”, “Рідне місто” та “Команда Михайлішина” почала сваритися з правоохоронцями через те, що ті не впускають до ратуші людей. Під приміщенням ради сталася тиснява, коли депутати Валерій Чинуш та Василь Продан почали штовхатися із силовиками.

На місці події було чути вигуки та крики жінок, вони скаржилися на дії поліцейських.

Міський голова Роман Клічук закликав депутатів зайняти свої місця та розпочати засідання, але наразі засідання так і не розпочали – депутати з сесійної зали перемістилися до кабінету міського голови на закриту нараду.

Зазначимо, на вчорашній сесії міськради Чернівців відбувся протест кількох десятків двірників, які вимагали поновити договір із компанією «Порядок в домі 11». Під час сесії міськради депутат від «Народного контролю» Михайло Яринич вдарив колегу з «Єдиної альтернативи» Тараса Прокопа. Депутати сперечались через рішення мерії розірвати договір на прибирання міста із компанією «Порядок в домі 11», яку пов'язують із Михайлом Яриничем.


https://zaxid.net/news/

https://onebuk.tv/shtovhanyna-na-shodah-ta-konflikty-u-sesijnij-zali-cherniveczku-misku-radu-prodovzhuyut-piketuvaty-dvirnyky/

1