'Штольпершвеллє' можуть доставити до Чернівців вже до кінця серпня

"Штольпершвеллє" можуть доставити до Чернівців вже до кінця серпня

20.08.2017, 18:19

Пам'ятний знак закладуть восени. 

Нагадаємо, урочиста церемонія закладання пам’ятного знаку у формі «штольпершвеллє» (у перекладі з німецької мови — «поріг спотикання» або «поріг пам’яті») мала відбутися 2-го липня перед входом до майбутнього кіно-мистецького центру імені Івана Миколайчука. Проте, через збої в комп’ютерних системах, виготовлений у Німеччині пам’ятний знак не був вчасно розмитнений, а тому його відправлення у Чернівці відклалося на невизначений термін.

Як розповіли журналістам ІА "А.С.С." у Чернівецькому музеї історії та культури євреїв Буковини, пам'ятник знак нещодавно повернувся з Києва до Берліну. Зараз музей активно працює над тим, щоб «штольпершвеллє» доставили до Чернівців. 

"Якщо усе складеться так, як ми плануємо, то його доставлять вже до кінця цього місяця", — кажуть працівники музею. 

Дату самого закладання узгоджуватимуть вже після прибуття "Порогу пам'яті" до Чернівців: "Закладання відбудеться восени. Проте ми повинні узгодити день закладання із графіком Ґунтера Демніґа, аби митець мав можливість приїхати та взяти участь в урочистостях. Тоді вже будемо працювати з міською радою і офіційно повідомимо чернівчанам визначену дату".

Джерело: http://acc.cv.ua/

1