Штаби кандидатів у депутати від Партії регіонів Михайлішина, Бауера і Семенюка уникають контактів з ОПОРОЮ

Штаби кандидатів у депутати від Партії регіонів Михайлішина, Бауера і Семенюка уникають контактів з ОПОРОЮ

07.09.2012, 20:56

Чернівецьке представництво Громадянської мережі ОПОРА, яке реалізує масштабну кампанію спостереження за перебігом виборчої кампанії у регіоні, заперечує, що його звіти про порушення під час кампанії носять однобічний характер. Як повідомив координатор виборчих програм мережі на Буковині Назар Тимощук, ОПОРА шукає контаків з усіма кандидатами та політичними партіями, які беруть участь у нинішніх перегонах. Щойно  ОПОРА отримає інформацію про порушення з боку будь-якого кандидата чи партії її  неодмінно перевірять та оприлюднять.

Інша річ, що не завжди самі кандидати готові співпрацювати з ОПОРОЮ. BukNEWS попросив представників ОПОРИ назвати з ким із кандидатів в депутати їм не вдалося налагодити конструктивну співпрацю.

- Попри всі затрачені зусилля нам так і не вдалося встановити контакт з штабами кандидатів у депутати Михайлішина, Бауера та Семенюка. Ми телефонували, звреталися особисто, надсилали листи, з нами обіцяли зв'язатися, проте встановити контакт нам наразі так і не вдалося, - констатував Назар Тимощук. - Єдиний кандидат від Партії регіонів, з яким ми активно співпрацюємо - це Геннадій Федоряк.

З початку активної фази компанії, нагадаємо, саме ОПОРА оприлюднила найрезонансніші приклади порушення деякими кандидатами в депутати  чи представниками влади виборчого законодавства. Після оприлюдненого ними відео з урочистого засідання у Літньому театрі, де кандидат у депутати Віталій Михайлішин агітував вчителів міста голосувати за себе, суд визнав її незаконною. Позов до суду, грунтуючись на цьому відео, подав кандидат в народні депутати від Об’єднаної опозиції “ВО Батьківщина» Максим Бурбак. Це наразі другий випадок в Україні, після аналогічного рішення суду на Одещині, яке стосувалося кандидата у депутати Давида Жванії.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Дуже цікаво, не встановили контакти з регіоналами, але всі їхні ніби то порушення зафіксували. Звідки тоді інформація про зустрічі кандидатів з людьми в селах, яким чином представники ОПОРИ саме під час зустрічей з"являються у потрібний час і в потрібному місці? Щось тут не так, хлопці.

avatar

+++++

07 вересня 2012 16:04

Справді, а хтось знає щось про міфічну ОПОРУ? Що це ТАКЕ і хто його фінансує? За чий рахунок вони здійснюють свою роботу? Як вибириють, кого перевіряти а кого ні? Чому НІХТО не питає про це? Мені наприклад цікаво.

avatar

читач

08 вересня 2012 16:43