ШОСТІ збори чернівчан  за достроковий розпуск міської ради зірвали за старою американською технологією

ШОСТІ збори чернівчан за достроковий розпуск міської ради зірвали за старою американською технологією

01.11.2011, 18:06

«Мені зараз дуже приємно відзначити, що нарешті у тих трудових колективах, що взяли участь у зборах, як це було написано у деяких ЗМІ,  і які висловилися проти проведення референдуму у Чернівцях,  нарешті прокинулися громадянська свідомість, почуття чернівчанина, господаря Чернівців, - зіронізував під час прес-конференції один з координаторів Ініціативної групи «Спільними зусиллями захистимо Чернівці» Юрій Івашин. - Це, зокрема, трудові колективи готельного комплексу «Буковина», відпочинково-розважального комплексу «Сорбонна», працівники «Квінто».  От тільки деякі з них, це мої учні і випускники. Тому вони не тільки невинно опускали очі, коли раптом побачили свого директора. Вони були учасниками секцій з рукопашного бою, вони там займаються, там було два тренери  - колишні мої вчителі, з якими я спільно працював. Вони займаються панкратіоном. Вони як побачили свого директора, з яким може треба буде воювати, то їх очки – цих вихованих дітей і вчителів – поопускалися вниз. То я хотів би порадити керівникам названих мною закладів все-таки заохотити своїх людей, які взяли участь у цих зборах. Бодай за їхню відданість справі керівника. Ми вважаємо, що за цими людьми стояли прямі керівники цих підприємств. Депутати Чернівецької  міської ради.

Ця технологія давно застаріла. Це американська технологія кінця 90-х років. Вона давно відпрацьована і вже була на звалищі різноманітних технологій. У нас її витягнули, стряхнули нафталін... Рано чи пізно, але цей референдум все одно буде".

"Я не знаю, кто был из "Сорбонны", потому что не я эту информацию озвучивал. Но я знаю лично несколько человек из охраны  ресторана "Квинто", я точно знаю, кто такой господин Коваль - это  директор гостинницы "Буковина". Это он, когда мы обратились к нему выйти из зала и зарегистрироваться, отказался и сказал:  меня зарегистрируют в зале. Еще я видел нескольких своих родственников, которые работают в сфере торговых точек господина Чинуша. Это и позволяет делать нам вывод. Причем на мой вопрос: "как вы здесь оказались" ответили  - "сказали прийти". Присутствующие отказались выйти для  регистрации. На это и расчитывали. Вот почему там присутствовали люди с интеллектом, люди из секций рукопашного боя. Поэтому такой сценарий - силовой - наверное не исключался. Естественно силой выводить людей из зала мы не стали. Я подошел к менеджеру и сказал: девять часов утра дайте мне ключ от зала, котрый я заказывал. На что она ответила: я физически это сделать не могу", - доповнив колегу інший координатор ініціативної групи Валерій Сарафінчан.

"Скажу вам більше: рівно об 11 годині до мене підійшла менеджер і попросила розрахуватися за зал.  250 гривень за годину роботи. Я замовляв з 9.00 до 11.00. Звісно, що я не заплатив. Адже керівницвто туркомплексу "Черемош" не виконало переді мною свої зобов'язання. Працівниця постійно підходила до мене, а я їй казав ідіть до тих, хто сидить. На що вона - вони сказали, що платити будете ви. Підведіть мене, щоб я бачив, хто таке каже. Але вона чомусь не зробила цього. А потім додала - знову мене розвели", - додав  Валерій Сарафінчан.

«Щодо силового сценарію, на який пішла влада, то як інакше можна розцінити ситуацію, коли люди приходять на збори, а зал який замовила Ініціативна група «Спільними зусиллями  захистимо Чернівці» вже захоплений. Тобто зайнятий тими людьми, який цей зал не замовляли.  Дякувати, до рукоприкладства чи кулачних боїв справа не дійшла. Але люди, які прийшли провести свої збори щодо проведення референдуму про достроковий розпуск міської ради зробити цього не змогли. Вони просто не мали куди зайти», - пояснив під час прес-конференції голова Чернівецької міської організації ВО «Батьківщина»  Юрій Скорейко.

"Громадян у залі просили  вийти з зали і зареєструватися у встановленому законом порядку. Бодай тих, кому вже виповнилося 18 років, бо там було багато неповнолітніх.  Їм ніхто не казав. що вони не чернівчани, чи не мають права брати участь у зборах. Їх просто попросили діяти відповідно до вимог закону. Проте відмовилися це зробити", - додав Юрій Івашин.