Шкварковському закидають закритість, дискредитацію, втрату довіри і авторитету, бездіяльність, протиправні дії, витрачання коштів на власне утримання

Шкварковському закидають закритість, дискредитацію, втрату довіри і авторитету, бездіяльність, протиправні дії, витрачання коштів на власне утримання

25.11.2011, 13:19

24 листопада  2011 року  відбулась прес-конференція   Лідії Анциперової, голови  ради Конфедерації профспілок недержавного сектору економіки Чернівецької  області.

 Лідія Анциперова оприлюднила раніше подану заяву про вихід Конфедерації профспілок  із складу  Чернівецької обласної ради профспілок  та пояснила причину цього рішення  тим, що, на переконання Конфедерації,  Чернівецька обласна рада профспілок та її керівництво втратило суспільну довіру, чим дискредитує профспілковий рух Буковини.

Зокрема було наголошено на тому, що Чернівецька обласна рада профспілок фактично не здійснює діяльності, передбаченої власним Статутом, Законами України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності»  та «Про об’єднання громадян», запровадила практику закритості від членів профспілок, членських організацій, громадськості стосовно власної діяльності, використання коштів та майна,  здійснювала протиправні дії щодо державного майна,  отримані профспілкові кошти витрачає на своє утримання, а не на статутну діяльність.   Втрата облпрофрадою  авторитету  перешкоджає розвитку профспілкового руху, створенню профспілкових організацій на підприємствах міста та області.

Було наголошено на тому, що прийшов час побудови інших профспілок, нової якості, з сучасними методами роботи,  побудови чесних, рівноправних  стосунків між працівниками (трудовими колективами) – роботодавцями – владою.

Лідія Анциперова від імені  Конфедерації профспілок закликала громадян, роботодавців, підприємців,  профспілкові організації  міста та області до СПІВПРАЦІ, до СОЛІДАРНОСТІ, до спільної розбудови чесних, партнерських відносин у суспільстві на   засадах СУСПІЛЬНОЇ ДОВІРИ.

         У прес-конференції взяла участь голова ревізійної комісії Конфедерації профспілок Надія Лютик, яка повідомила ЗМІ про діяльність Контрольно-ревізійної комісії облпрофради  та ревізійної комісії Конфедерації профспілок.

Коментар BukNEWS:

Нагадаємо, Головою Чернівецької облпрофради є Володимир Антонович ШКВАРКОВСЬКИЙ. У 2004 році під час президентських виборів він був довіреною особою кандидата на пост Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА в територіальному виборчому окрузі № 205. (Його колегами тоді були СТАНКЕВИЧ Стелла Омелянівна ТВО № 204,  ЄФТЕМІЙ Ілля Сергійович ТВО № 206, ВАТАМАНЮК Василь Ананійович ТВО № 207).

Під час Помаранчевої революціїї Президія Чернівецької обласної ради профспілок ухвалила заяву, у якій висловила недовіру нинішньому складу ЦВК у зв’язку з численними фальсифікаціями другого туру президентських виборів і виступила проти сепаратистських закликів керівників деяких східних регіонів України створити південно-східну автономію.



КОМЕНТАРІ (2)

Пані Лідіє! Підписуюсь під кожним Вашим словом! Успіхів Вам!

avatar

Лікар

25 листопада 2011 10:42

А чи не пора Шкварковському дома бавити онуків чи правнуків

avatar

Палагна

25 листопада 2011 17:39