Шкільним автобусом – по виборчому законодавству... Заява регіонального виборчого штабу Об’єднаної опозиції «ВО Батьківщина»

Шкільним автобусом – по виборчому законодавству... Заява регіонального виборчого штабу Об’єднаної опозиції «ВО Батьківщина»

20.08.2012, 18:58

17 серпня буковинські школи отримали  33 шкільні автобуси.  Таким чином наша область стала першою в Україні, забезпеченою  шкільними автобусами на 100%. Але така «любов» влади до найменшої області України, безперечно, не є  безкорисливою.

Програма «Шкільний автобус» втілюється в Україні з 2003 року. Це державна цільова програма, яка фінансується з державного бюджету і на виконання якої відповідно затверджені регіональні програми із залученням  коштів місцевих бюджетів та інших джерел. Тобто забезпечити регулярне перевезення учнів, дітей та педагогічних працівників до місць навчання, роботи і додому у сільській місцевості – це  прямий обов’язок влади, а не її благодійність.

Помпезне роздавання автобусів  владою, зокрема головою ОДА Михайлом Папієвим, вкотре виглядає як  акцентування уваги виключно на особистих заслугах, а не звичайне виконання покладених на нього посадових обов’язків. Участь в урочистому врученні освітянам ключів від автобусів кандидатів в народні депутати – головного освітянина краю Михайла Бауера, депутата обласної ради Артема Семенюка і «vip-агітатора» Партії регіонів, голови ОДА Михайла Папієва є нічим іншим, як агітацією за провладну партію і кандидатів від неї.

Агітація в робочий час Михайлом Папієвим, який не є кандидатом в народні депутати і, згідно із законом, не може її здійснювати, уже стає в області звичним явищем.  Найгірше те, що  автобуси, частину з яких закупили «анонімні доброчинці» (зі слів голови ОДА)  мало схожі на безкорисливий подарунок. Скоріш за все, за них треба буде найближчим часом знову розраховуватись . На минулих сесіях обласної ради вже надавався дозвіл на користування  надрами Буковини  ДК «Укргазвидобування». Щоправда, не з першої спроби, як би хотілось керівництву області. Тоді голова ОДА в своєму виступі на сесії переконував депутатів в тому, що подібним спонсорам «треба руки цілувати» та постійно дякувати. Зрозуміло тепер, що після чергового подарунку у вигляді шкільних автобусів невідомі спонсори та благодійники можуть впевнено  очікувати на наступних сесіях обласної ради схвальні  рішення щодо дозволів  на розробку та експлуатацію природних надр Буковини. Таким чином керівництво області розраховується зі своїми «меценатами» тими природними багатствами, які насправді належать територіальній громаді краю.

 Об’єднана опозиція «Батьківщина» буде і надалі  всіма законними методами захищати  природні багатства краю від  «розбазарювання» та безальтернативного надання їх для  розробки та використання окремим фірмам  взамін  на  спонсорські подарунки.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Цці автобуси, пробачте, ср..ки варта. По наших дорогах вони витримають рік -два і капець. А ригонали хотят взамін при родні надра, які роки приноситимуть прибутки. Схаменіться!  Гуцули , не дайте себе обдурити в черговий раз. 

avatar

Освітянин

21 серпня 2012 17:45