Чернівецька міська рада передумала і висловилась за звільнення Тимошенко

Чернівецька міська рада передумала і висловилась за звільнення Тимошенко

26.09.2013, 20:36

Як щойно стало відомо BukNews, депутати Чернівецької міської ради повернулися до розгляду поправки депутата Каспрука і проголосували за потребу звільнення Юлії Тимошенко. Тобто цей пункт включили до звернення до Верховної Ради України. Пропозицію повернутися до розгляду питання вніс депутат Чесанов. Попереднє рішення він запропонував доповнити словами: "Просимо виконати всі рекомендації європейської спільноти щодо підписання угоди та врахувати вимогу щодо звільнення політв’язнів, а саме Юлії Тимошенко". Цього разу голосів для результативного голосування вистачило. "За" був 31 депутат. "За" проголосувала вся фракція БЮТ, більшість членів якої виключено з ВО "Батьківщина" та Фронту Змін. Чотири голоса дали навіть члени фракції Партії регіонів.

Вранці, коли свою пропозицію озвучив депутат Каспрук, головуючий на сесії Віталій Михайлішин сприйняв її скептично, порадивши опозиціонеру підготувати окреме зверення по Тимошенко, а не правити проект, який запропонував секретар міської ради. 

Редакції газети "Час" та сайту "BukNews" припускають, що змінити своє ставлення до цього питання депутатів змусило експрес-опитування депутатів фракції "Батьківщина", які потрапили до ради дякуючи авторитету Юлії Тимошенко, про те, як вони голосували. А також відеофіксація їхніх відповідей на це питання. 

Історію питання можна подивитися тут: Чернівецька міська рада не хоче звільнення Тимошенко (+ відео)

1