'Щодня розшуковуємо їхні схеми': Клічук розповів, що в мерії ще залишилися люди, які роками розкрадали бюджет (ОНОВЛЕНО)

"Щодня розшуковуємо їхні схеми": Клічук розповів, що в мерії ще залишилися люди, які роками розкрадали бюджет (ОНОВЛЕНО)

14.01.2021, 20:45

Роман Клічук каже, що не всі готові до зміни влади у Чернівцях.

Міський голова Чернівців Роман Клічук під час прямого ефіру на своїй сторінці у Фейсбук повідомив, що зараз відбувається так звана «чистка» місцевої влади. Але не всі готові залишати свої посади, пише ІА АСС.

«Ми змінили лише верхівку виконавчої структури. На жаль, не вийшло так швидко змінити середню ланку, тому що це не так швидко відбувається. Бо є люди, які погоджується піти, а є ті, хто свої нажиті місця полишати не збираються. Тому ми щодня розшуковуємо їхні схеми, намагаємося не дати їм можливостей розкрадати бюджет, як вони робили це останніх декілька років. Це вдається непросто, але є співпраця з силовими структурами. Вже було відкрито кілька кримінальних проваджень, - розповів Роман Клічук. - Ми зробимо все, щоб ці кримінальні провадження доходили до суду. За 10 років усі звикли працювати за одними правилами, а тут прийшли ми і намагаємося це змінити».

«Керівниця управління освіти (Ірина Застанкевич – ред.) була переведена на іншу посаду, - сказав Роман Клічук. – Також сьогодні був звільнений керівник юридичного управління міської ради (Олександр Шиба – ред).», - повідомив мер.

Міський голова Чернівців Роман Клічук також натякнув на "сміттєву люстрацію", говорячи про чиновників міськради, які відмовлятимуться звільнитись із посад.

Про це посадовець сказав сьогодні у прямому ефірі у Facebook, пише molbuk.ua.

Він сказав, що у Чернівцях є ще чимало керівників комунальних підприємств і департаментів, яких нове керівництво Чернівецької міськради ще не звільнило.

"Однозначно, ми їх звільнимо. А якщо вони не захочуть звільнятись, то ми будемо звертатись до людей. Натякнемо, що давно чиновників не вивозили з їхніх кабінетів у альтфатерах. Тому, якщо не вдасться звільнити їх законним шляхом, то будемо просити людей про допомогу", – повідомив Клічук.

Джерело: https://acc.cv.ua/ та molbuk.ua

1