Щоб побити Горука зловмисник їхав аж з Вінниці, за що - міліція радить питати у самого депутата

Щоб побити Горука зловмисник їхав аж з Вінниці, за що - міліція радить питати у самого депутата

10.06.2014, 22:52

Без відповіді також залишилося питання, чому справа про побиття депутата Чернівецької обласної ради розслідувалася майже рік? Що саме перешкоджало правоохоронцям раніше встановити осіб, причетних до побиття Назара Горука? І які обставини посприяли прискоренню цього процесу. Воночас в міліції підтвердили, що затриманий зловмисник - не місцевий, а мешканець Вінничини.

Про затримання особи причетної до побиття депутата під час зустрічі із журналістами, розповів начальник УМВС України в Чернівецькій області Валерій Зінченко.

 Нагадаємо, що 29 серпня на спецлінію «102» надійшло повідомлення про те, що на вулиці Богомольця міста Чернівці двоє невідомих нанесли тілесні ушкодження в область голови одному з депутатів Чернівецької обласної ради. За даним фактом було відкрите кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

 Аби встановити осіб, які причетні до нанесення тілесних ушкоджень депутату, правоохоронці провели ряд оперативно-розшукових заходів та встановили можливу причетність до скоєння даного злочину 26-річного мешканця міста Вінниці.

 Співробітники управління карного розшуку УМВС під час виїзду у Вінницю провели по місцю проживання зловмисника санкціонований обшук. Правоохоронці виявили та вилучили пістолет для відстрілу снарядів несмертельної дії «Форт 12Р», 10 мобільних терміналів, 4 сім-картки,нунчаки та биту.

 Чоловіка в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України було затримано та поміщено в ІТТ при УМВС. Також було проведено слідчу дію впізнання, під час якої депутат прямо вказав, що саме цей молодик наніс йому тілесні ушкодження.

 На даний час проводяться всі необхідні заходи, спрямовані на вияснення всіх обставин скоєння злочину, а також встановлення та затримання другого учасника скоєння злочину.

 СЗГ УМВС України в Чернівецькій області

1