Що цікавого підготували райони Чернівецької області до Дня незалежності України (частина 1)

Що цікавого підготували райони Чернівецької області до Дня незалежності України (частина 1)

21.08.2017, 09:03

День Незалежності України – особлива подія для кожного свідомого громадянина. В умовах викликів сьогодення його відзначення знаменує собою консолідацію громадян, їх прагнення до єдності, змін на краще.

Як в обласному центрі, так і в районах області напередодні та власне 24 серпня 2017 року запланована святкова програма з нагоди відзначення 26-ї річниці незалежності України.

23 серпня в смт. Глибока відкриється сучасний спортивний майданчик зі штучним покриттям Глибоцької дитячо-юнацької спортивної школи. Також цього дня на площі Героїв Майдану пройдуть урочисті заходи з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та 26-ї річниці незалежності України, аввечері відбудетьсяпоказ фільму «Поводир» (площа Героїв Майдану).

24 серпня відбудеться низка спортивних заходів - традиційна Першість з футболу серед ветеранів Глибоцького району (35+), фінальна частина районних спортивних змагань ВФСТ «Колос» АПК України серед сільських та селищних рад на «Краще спортивне село», міжнародний турнір з боксу(у турнірі братимуть участь представники України, Румунії та Молдови), а також у Глибоцькому професійному ліцеї відкриють боксерський зал.

Вижницький район також анонсував проведення спортивних заходів. Зокрема, 24 серпня на стадіоні «Черемош» у Вижниці розпочнеться фінал дитячого чемпіонату району з футболу, а згодом  – фінал кубка району з футболу.

Разом з традиційними урочистостями, у Кіцманському районі буде проведена відкрита першість району з паркового волейболу серед збірних чоловічих команд Снятинського, Вижницького, Путильського та Кіцманського районів та святкова програма за участю молодих естрадних виконавців Кіцманщини та гурту «Форшлаг».

Хотинщина, після покладання квітів на могили загиблих учасників АТО, збереться біля адмінбудівлі районної державної адміністрації на урочистий мітинг та Урочистий мітинг та церемонію підняття Державного прапора України.

Окрім того, у селі Зарожани Хотинського району 24 серпня о 10.00 відбудеться відкриття меморіального пам’ятника загиблому учаснику АТО – Леоніду Дергачу.

Під час урочистого мітингу, присвяченого 26-ій річниці незалежності України, будуть відзначені кращі працівники району, після чого присутні святковою ходою рушать центром міста Хотин до міського парку, де відбудеться проведення святкового концерту, виставка квітів та народних костюмів. Серед запланованих заходів - фінал кубка району з футболу серед юнаків.

Сокирянський район розпочне День Незалежності спільною молитвою за Україну. Згодом в районі відбудеться театралізоване дійство «Ми – українці» (в рамках дійства пройде парад вишиванок, українських красунь, нагородження переможців конкурсів, фестивалів, кращих спортсменів району). Також відбудеться районний фестиваль народної творчості «Яблуневий дивосвіт» та соціальний фотопроект «Нас єднає Україна».

У Герцаївському районі на центральній площі районного центру відбудуться урочистості та святковий концерт, а згодом - районний фестиваль народних звичаїв та традицій «У джерел».

1