Ще одне буковинське село не тільки зробило румунську регіональною, але й першим у краї готове вести двомовну документацію

Ще одне буковинське село не тільки зробило румунську регіональною, але й першим у краї готове вести двомовну документацію

25.01.2013, 21:16

У с. Чудей Сторожинецького району Чернівецької області румунській мові надано статус регіональної. Про це повідомив CitizenJournal.info голова Культурного Товариства "Анастасія", Адріан ІЛІУЦ.

У джерелі зазначається, що ініціативна група, яка виступала за розгляд цього питання на засіданні сільської ради складалася з 14 представників сільської інтелігенції - вчителі, священники, приватні підприємці.

За прийняття цього рішення проголосували 19 із 27 депутатів присутніх на засіданні Чудейської сільської ради.

У відповідному рішенні сільської ради зазначається, що румунській мові надано статус регіональної, вона буде офіційною мовою поряд із державною. Відтак, всі офіційні документи будуть вестися двома мовами. Відповідальною за переклад документів з української на румунську та з румунської на українську буде депутат сільської ради Ромена МОТРЕСКУ.

Нагадаємо, що відповідно до опублікованих раніше інформацій, це перший випадок, коли мова йде не тільки про надання румунській мові статус регіональної, а ще й про паралельне ведення двомовної офіційної документації.

Георгій БОДНАРАШ

<a href="http://citizenjournal.info/?id=4829 ">CitizenJournal (c)</a>

1