Шахраї з облгазу: споживачі можуть звертатись до поліції у разі нарахувань з коефіцієнтом у платіжках за газ

Шахраї з облгазу: споживачі можуть звертатись до поліції у разі нарахувань з коефіцієнтом у платіжках за газ

05.02.2019, 00:15
Якщо у платіжках за споживання газу нарахування ідуть з коефіцієнтом 1,02 – споживач має право звернутися до поліції. Це незаконно, якщо споживає має лічильник. Про це в ефірі «Нині вже» на Громадському заявив заступник начальника департаменту енергоефективності НАК Нафтогаз Олексій Хабатюк.

За його словами, така ситуація досить поширена: «Нарахування за коефіцієнтами є незаконними. Їх не можна нараховувати. Відповідно, додаткові обсяги споживачі не мають сплачувати. Вони мають сплачувати лише той обсяг, який спожили за лічильником».

За словами Хабатюка, облгази помилково або умисне трактують на свій розсуд кодекс газорозподільчих мереж. У такому випадку є кілька варіантів розв'язання проблеми:

«Перше – це звернення до свого постачальника. Перш за все, це треба зафіксувати факт, що це є незаконним: пишеться відповідний лист-звернення «просимо провести перерахування, тому що». І там пояснення. Шаблон можна знайти в інтернеті. Потім звернутися до національного регулятора також зі скаргою про те, що порушені права. Оскільки вже відомо, що реакції від газбудів немає на цю ситуацію, вони не роблять перерахунок. Від НКРЄКП була реакція, але дії по суті немає, тому що перевірки не проведені, стягнення не накладені. Тому є, на мою думку, всі підстави звертатися до правоохоронних органів з заявою про шахрайство». 

Джерело: https://hromadske.ua/ 

1


КОМЕНТАРІ (1)

             Как мы видим -

"Оскільки вже відомо, що реакції від газбудів немає на цю ситуацію, вони не роблять перерахунок. Від НКРЄКП була реакція, але дії по суті немає, тому що перевірки не проведені, стягнення не накладені"

То есть, как я и предупреждал - чихают на нас и ГАЗОВИКИ и ВЛАСТЬ вместе С ГРОЙСМАНОМ, КОБЕЛЕВЫМ и ТЕМ ЖЕ НКРЕКП!

                  Я ПОЛНОСТЬЮ ОКАЗАЛСЯ ПРАВ!!!!!

     Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина (095-474-37-54)

avatar

Правозащитник

05 лютого 2019 01:22