Шахрай видурив у 81-річної чернівчанки 20 тисяч доларів

Шахрай видурив у 81-річної чернівчанки 20 тисяч доларів

07.09.2018, 16:16

У Чернівцях літню жінку обдурили на 20 тисяч доларів США.

Заяви про шахрайство надходять до поліції майже щодня. Поліцейські вкотре застерігають жителів Буковини не довіряти незнайомцям, які можуть представлятися банківськими працівниками, псевдо-правоохоронцями або ж операторами мобільного зв’язку.

6-го вересня близько 19 години до поліції звернулася 81-річна чернівчанка, котра стала жертвою чергового шахрая. Як розповіла потерпіла поліцейським їй зателефонував невідомий та повідомив, що її син скоїв ДТП. Співрозмовник увійшовши в довіру до жінки пообіцяв допомогти у непритягненні родича до кримінальної відповідальності за винагороду в сумі 6 тисяч доларів США.

Та коли шахрай перепитав пенсіонерку скільки вона ладна віддати грошей для врятування сина від в’язниці, жінка не вагаючись назвала суму в тричі більшу. 20 тисяч доларів США чернівчанка передала невідомому за місцем проживання.

Тільки після передачі коштів жінка зрозуміла, що стала жертвою шахрайства так як в неї сина немає.

За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження, передбачене статтею 190 (Шахрайсво) Кримінального кодексу України. Наразі працівники поліції вживають всіх заходів, щодо встановлення особи зловмисника.

 
Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
1