Шахраї нібито від імені керівників правоохоронних органів області розводять буковинців на гроші

Шахраї нібито від імені керівників правоохоронних органів області розводять буковинців на гроші

27.07.2018, 12:20

Прокуратура Чернівецької області звертається до мешканців Буковини з проханням невідкладно повідомляти правоохоронні органи про отримання телефонних дзвінків та розісланих у месенджері повідомлень, нібито від імені керівників правоохоронних органів області, вимог до фізичних осіб та суб’єктів підприємницької діяльності про необхідність перерахування грошових коштів.

Встановлено, що 24 липня 2018 року невідома особа, з метою заволодіння майном мешканців міста Чернівці, шляхом обману та  зловживання довірою, надіслала через мессенджер обміну текстовим повідомленням «WhatsApp Messenger» від імені одного з керівників правоохоронних органів Чернівецької області повідомлення про необхідність термінового перерахування грошових коштів.

За вказаним фактом 24.07.2018 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ч.3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки).

Принагідно звертаємо увагу краян – в жодному разі не надсилати і не передавати грошові кошти шахраям та обов’язково звертатися із заявою про відомі їм факти зазначених дій у правоохоронні органи.

Прес служба прокуратури Чернівецької області

1