Військовий герой АТО Ілля Аодеїцей з Герцаївщини потребує уваги держави

Військовий герой АТО Ілля Аодеїцей з Герцаївщини потребує уваги держави

09.12.2017, 11:06
Голова ЧОО "Побратими України" Сергій Качмарський розповів про свою зустріч з героєм Іллею Аодеїцеєм
 
- Зустрівся з нашим "побратимом" Іллею Аодеїцеєм і був вражений історією цього 24 річного юнака. Народився він в селі Хряцка Герцаївського району, закінчив Чернівецький політехнічний коледж. Професійно займався спортом (амрестлінг,панкратіон). 2012 року був призваний до лав армії, службу проходив  в м.Хмельницький (8-й полк спецпризначення).
 
- Коли почалися бойові дії на сході України в числі перших потрапив на передову: Щастя, Весела Гора, Луганськ, Латугино, Металіст, Георгіївка - це ще не повний перелік місць, де побував Ілля. Більше місяця обороняв Луганський аеропорт. 13 серпня 2015 року потрапив під артелерійський обстріл  та отримав поранення. Не пробувши в госпіталі і місяця, повернувся знову на передову, хоча лікарі були проти.
 
- Найбільше боляче йому згадувати події 17 червня, коли під  час бою в м.Щастя (Луганська обл.) загинув його бойовий командир. Їхня група вирушила  на допомогу нашим бійцям, які потрапили в оточення. Командир групи Євгеній Зелінський отримав важке поранення. Ілля, ризикуючи власним життям,  виніс на собі стікаючого кров’ю побратима. Незабаром в  госпіталі Євгеній помер. Президент України Петро Порошенко присвоїв йому звання Героя України та нагородив орденом "Золота зірка"(посмертно).
 
- Коли я запитав  Іллю про  його нагороди він сором’язливо дістав шість своїх нагород, а це немало для хлопця, якому  лише 24 роки, чотири з яких він віддав служінню України та її народу. Найближчим часом буде піднято питання  про  представлення  його до нагороди "За оборону Луганського аеропорту", на  яку він безумовно заслуговує.
 
- Мені соромно за наших держслужбовців,  керманичів міста та області. В героя досі немає ні земельної ділянки, ні  медичної групи, він не стоїть в черзі на отримання  коштів для придбання житла. Держава  дуже швидко  забуває своїх героїв, а так не має бути!!!
 
- "Побратими України" вирішили допомогти герою у вирішені даних проблем. Разом ми сила!!! - каже Сергій Качмарський. 
Світлина від BukNews.
Світлина від BukNews.
Світлина від BukNews.
Світлина від BukNews.
Світлина від BukNews.
 
Світлина від BukNews.
1


КОМЕНТАРІ (1)

Вірю, що все вирішиться, тільки без паніки!

avatar

VМишо

09 грудня 2017 21:49