Серед претендентів на голову ДФС Оксану Продан вважають людиною Фірташа

Серед претендентів на голову ДФС Оксану Продан вважають людиною Фірташа

27.04.2015, 22:56

Нардепа Оксану Продан можуть не призначити головою Державної Фіскальної служби через давню образу прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка на оточення буковинки.

Про це йдеться в статті "Державну фіскальну службу може очолити людина Дмитра Фірташа", яку опублікувало видання Ipress

Зокрема, видання, перелічуючи всі 11 кандидатур на цей пост, зазначає, що найбільші шанси очолити ДФС має Оксана Продан. 

"Вона – беззаперечний фахівець у сфері податків та митної політики. Ще з 2005 – член Громадської ради при Державній митній службі України, та секретар Ради імпортерів при уряді. З червня 2008 по травень 2010 – голова Ради підприємців при Кабінеті Міністрів. У 2010 році була одним з лідерів протестів акцій малих підприємців проти прийняття проекту податкового кодексу, голова громадської організації "Всеукраїнське об'єднання підприємців малого та середнього бізнесу "Фортеця", - пише видання.

Разом з тим, у публікації згадується про чоловіка Оксани Продан Василя, якого називають одним з неформальних господарів Калинівського ринку в Чернівцях - одного з найбільших оптових ринків України та потужним продавцем імпорту на цьому ж ринку. 

"Ймовірно, саме тому Оксана Продан так палко боролася проти касових апаратів на українських ринках", - пише видання.

"Однак очевидний конфлікт інтересів між родинним бізнесом та роботою у ДФС (у випадку її призначення) – це лише "квіточки". Адже родина Проданів тісно пов’язана із групою Дмитра Фірташа", - пише Ipress

"Чоловік Оксани Продан – Василь Продан – це людина, до якої чернівецький бізнес звертається в тому разі, коли потрібно знайти захист від влади. І знаходить його щоразу в голови Об’єднаного руху роботодавців України Дмитра Фірташа", – писала ще у 2012 році Юлія Мостова, один з найавторитетніших та найбільш поінформованих журналістів країни. 

Після приходу до влади Віктора Януковича, Геннадій Москаль назвав Василя Продана "смотрящим" за Чернівцями. 

"Вибудувана система управління Чернівцями (Борисов віддає команду своєму університетському товаришу, "рядовому члену міськвиконкому"Василю Продану, а той забезпечує її виконання... Нині ця система все частіше застосовується у зворотному напрямку: підрозділи міськвиконкому і "поважні" депутати приходять до Василя Софроновича зі своїми потребами і "хотілками", а той, виконуючи роль фільтра, намагається отримати "згори" або "добро", або "бабло", – писало у 2013 році чернівецьке видання "Місто Ч". 

Згаданий тут Юрій Борисов – родич і права рука Дмитра Фірташа, а також кум Оксани Продан. Донедавна очолював державну компанію"Укргазвидобування", до цього працював у безпосередньо структурах олігарха. І який разом з сім’єю Проданів контролює все той же ринок"Калинка". За інформацією The Times of Israel, після Революції Гідності Борисов з родиною перебрався до Ізраїлю, і зараз ізраїльські слідчі проводять розслідування проти нього у справі підкупу тамтешніх чиновників задля отримання віз… 

У 2011 році чернівецький клан Фірташа на чолі з Юрієм Борисовим та Василем Проданом брутально усунув з посади тогочасного мера Чернівців Миколу Федорука – давнього приятеля та бізнес-партнера оточення Арсенія Яценюка. Нині – депутата ВР від "Народного фронту". І саме цей епізод, до речі, може перешкодити Оксані Продан отримати таку бажану посаду. Адже Арсеній Петрович образ, як правило, не забуває… 

Хоч поза усяким сумнівом, рішення про призначення на таку стратегічну посаду як голова ДФС ухвалюватиме не міністр фінансів Наталія Яресько і навіть не прем’єр-міністр, а особисто Петро Порошенко. Цікаво, чиї аргументи будуть для нього переконливішими – Арсенія Яценюка чи Дмитра Фірташа? 

У 2011 році чернівецький клан Фірташа на чолі з Юрієм Борисовим та Василем Проданом брутально усунув з посади тогочасного мера Чернівців Миколу Федорука – давнього приятеля та бізнес-партнера оточення Арсенія Яценюка. Нині – депутата ВР від "Народного фронту". І саме цей епізод, до речі, може перешкодити Оксані Продан отримати таку бажану посаду. Адже Арсеній Петрович образ, як правило, не забуває…", - зазначає столичне видання.

Як відомо, однопартієць Оксани Продан заявив, що вона занадто багато знає про системи "відмиву" в податковій галузі.

 Нардеп Оксана Продан пройшла до фіналу відбору кандидатів на пост глави Фіскальної служби.

1


КОМЕНТАРІ (13)

Так незалежний журналіст старався лизнути, що аж двічі той самий абзац надрукував, аби залік!

avatar

Лизуну

27 квітня 2015 20:29

Или мы идём в перёд в еворпу, или мы живём мечтами Оксаны Продан. Но все понимают, кто она, и кто её муж. Неужели такая жажда власти? 

avatar

Реально

27 квітня 2015 20:45

боты говнюка яйценюха отрабатывают пайку хозяина ))))))

avatar

а я предупреждал ))))

27 квітня 2015 23:15

Автору редакційної статті.

Ти друкуєш такі пасквілі знаючи, що Продани ніколи не опустяться до твого рівня. А клан Фірташа в міській раді очолив пан Каспрук із смотрящим Бурбаком. Депутати залишились ті ж самі і при своїх посадах. Може пора уже кулявлобникам як і авторові замовних пасквілів переходити на більш сучасні теми.

avatar

Чернівчанин

27 квітня 2015 23:45

нема сьогодні більш сучасної теми, аніж обсмоктування О. Продан. а що вона, врешті, зробила корисного, окрім організації протестів і подачі сумнівних проектів реформ? про це - ані слова. лише самі вихваляння видатної діячки. Чим видатної?

avatar

чернівчанка-чернівчанину

28 квітня 2015 07:03

Чернівчанці

А хоча б тим, що не дала команді Федорука зрівняти калинку після повені бульдозером. Зініціювала фінансову підтриму потерпілих, і т. д. Хто працює в бізнесі той таких запитань не ставить. Із ваших запитань видно чим ви займаєтесь. Ви за своє життя хоч одне дерево посадили? 

avatar

Чернівчанин

28 квітня 2015 08:50

А то что её муж контрабандист по сигаретам номер один,да и вообще по контробанде всего.Потому и нужна посада дфс чтобы свой пятак совать на таможню,а схемы все кушнир уже розказал и показал.

avatar

реально

28 квітня 2015 09:34

Слон Гаина ее муж?! че та не понял - Продан работает на Бурбака?

avatar

к реально

28 квітня 2015 11:14

Поддельник мужа

avatar

реально

28 квітня 2015 12:03

))))) шо в методичке  нету ответа ? ))))) пиши ИСЧО бот .Жги дальше ))))))

avatar

нереальному

28 квітня 2015 12:30

Ви хоч вже не згадуйте ту аферу з відшкодуванням бюджетних коштів калинівським торгашам. Вас хто, горе-підприємці (які ви нафіг підприємці, ви щось виробляєте?), змушував пхатися у пойму Прута? Сто раз казали вам - не можна там розбивати торгові ряди! Розбили. Потім сто разів вас попередили про небезпеку великої води. Забрли свій товар? Сиділи до останнього, думали минеться, а потім верещали, що річка їм попсувала крам і щоб держава їм відшкодувала, блін, збитки! Хто вам винен, що дурні? А Продан розумна - добре бути щедрою за рахунок держави.

avatar

Чернівчанка-чернівчанину

28 квітня 2015 13:42

Чернівчанці

Ти якась далека від життя. Ти ніц не чернівчанка. Чернівчани знають своїх чиновників-хабарників. У залишених на призволяще жителів Чернівців так як і у всіх жителів почившого в бозі СРСР практично не було ніякого вибору. Роботи немає, заводи і фабрики позакривали, злочинність росла, люди боялись вийти на вулицю і т. д.

Підприємлевість господаровитих буковинців допомогла вижити і розвиватись місту. Якби чиновники всіх рангів могли предбачити те, що сталось із калинкою, то вони на той час виділили б найкращі землі для ринку. Найбільше шкоди від повені понесли іменно вони. Адже перепис майна після повені показав, що у заступників п. Федорука на калинці облаштовані десятки 20-ти тонників. А ще силові структури та інша дрібнота так що пані "чернівчанка" давайте на цю тему не будемо.

avatar

Чернівчанин

28 квітня 2015 14:08

У місті не прийнято "тикати" незнайомим людям. це ознака невихованості. Ви, шановний, спочатку навчіться жити поміж люди, умийтеся, почистіть одяг, а потім називайте себе чернівчанином. На цьому розмову з Вами завершено. Про що розмовляти з деревом?

avatar

чернівчанка-селюку

28 квітня 2015 16:27