Серед постраждалих в більярдній - відомий будівельник Василь Каглянчук та депутат облради Іван Шевчук? Поранені депутати та вбитий були сусідами, троє дітей залишились без батька. Вже половину нападників затримали, вбивця поки на свободі

Серед постраждалих в більярдній - відомий будівельник Василь Каглянчук та депутат облради Іван Шевчук? Поранені депутати та вбитий були сусідами, троє дітей залишились без батька. Вже половину нападників затримали, вбивця поки на свободі

17.06.2012, 15:39

За інформацією кореспондента Буковинської правди постраждали не тільки депутати від "Фронту змін", але й депутат обласної ради від "Нашої України" Іван Шевчук та відомий бізнесмен Василь Каглянчук.

Під час інциденту у Вашківцях в більярдній, спочатку нападники використали газову зброю, яка приголомшила присутніх, розпочалась бійка в якій окрім депутатів від "Фронту змін" братів Гарасів, постраждали також депутат обласної ради Іван Васильович Шевчук та відомий бізнесмен, заслужений будівельник Василь Іванович Каглянчук.

Після чого, в хід пішла зброя, якою і було смертельно поранено Романа Ставчанського. Про це Буковинська правда першою повідомила ще вночі. Куля зачепила печінку, в результаті чого, вже в лікарні наступила смерть.

По розповідям свідків, стріляв син пані Орисі, яка є власницею ресторану "Оскар" що в селі Брусниця. Що цікаво, озброєні були й інші нападники. Окрім зброї в нападників були ще й бейсбольні бити.

За інформацією кореспондента Буковинської правди у померлого Романа Ставчанського троє дітей, всі дівчата, одна з них важко хвора.

Роман Ставчанський відомий підприємець у Вашківцях. Він мав власний бізнес - цех з виробництва пиломатеріалів. За характеристиками земляків - не скандальний, спокійний, гарний сім`янин, мав дружину Марію, та три дитини. Дві дочки шкільного віку та старша Людмила (вже заміжня). В 90-х роках працював інспектором ДАІ.

Віталій та Юрій Гарас місцеві підприємці, депутати міської та районної ради. Вони є братами, синами покійного мера Вашківців Володимира Гараса. Молоді хлопці є одружені. У Віталія, дружина Тетяна - працює викладачем хімії, є двоє дітей - дочка Олеся та син Олександр, якому лише 8 років. У Юрія - дружина Світлана, двоє дітей - старший син Володимир і молодший Владлен, якому теж 8 років. Брати дуже дружні, завжди разом, і в горі і в радості. Роман Ставчанський був їхнім сусідом, з яким вони товаришували багато років.

Станом на цей час міліція затримала сімох учасників конфлікту у Вашківцях, в результаті якого стрілянини загинув місцевий мешканець Роман Ставчанський, ще двоє - сини колишнього мера Вашківців Володимира Гараса Віталій та Юрій поранені і перебувають у лікарні.

Про це на брифінгу повідомив заступник начальника УМВС області Олег Попов.

- Серед затриманих поки що немає того, хто стріляв, - сказав Олег Попов.

– Його особу встановлено – це мешканець сусіднього із Чорториєю села Кіцманського району на ім’я Микола. (За інформацією Буковинської правди - це мешканець села Брусниця, син власниці ресторану "Оскар"). В поле зору правоохоронних органів він раніше не потрапляв.

Заступник начальника управління запевнив, що жодного потиличного підґрунтя конфлікт немає.

Двоє постраждалих – брати Гараси – є депутатами від «Фронту змін». Однак у своїх поясненнях слідчій групі вони розповіли, що конфлікт виник у Чорториї на груннті побутового непорозуміння між підозрюваним Миколою і загиблим Романом Ставчанським.

Міліція порушила кримінальну страву за фактом умисного убивства, встановлюються і опитуються всі підозрювані та свідки.

Джерело: (bukpravda.cv.ua) Буковинська правда

Начальник УМВС Буковини про стрілянину в депутатів: це чиста битовуха 

Начальник Управління МВС України в Чернівецькій області Микола Харабара стверджує, що постраждалі депутати районної ради від партії «Фронт змін» не пов’язують напад на них з політичною діяльністю.  Про це він заявив у коментарі УНІАН.

За словами М.Харабари, «це чиста битовуха, ми вже це чітко встановили».

Як нагадав начальник УМВС, наразі порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України (вбивство).

Він підкреслив, що вже затримано одного з восьми нападників.

"Можу сказати на цю хвилину, що нападників було восьмеро. Четверо - активних, які діяли, та четверо, які були в стороні. Одного з них ми вже затримали», - сказав М.Харабара.

Він також поінформував, що «загиблий - колишній наш колега, співробітник міліції". Куля від травматичної зброї потрапила загиблому у живіт. «Це не мало б призвести до смертельного випадку, однак, за попередніми даними, загиблий мав проблеми із серцем», - додав начальник обласної міліції.

Як повідомляв УНІАН, за даними «Фронту змін», в результаті нападу невідомих у місті Вашківці Чернівецької області отримали поранення двоє депутатів місцевих рад від цієї партії, їх приятель загинув.

Зокрема, як поінформували у «Фронті змін», депутат Вижницької районної ради Віталій Гарас разом із братом, депутатом Вашківецької міської ради Юрієм Гарасем, приятелем Романом Ставчанським та іншими жителями міста дивилися футбольний матч на другому поверсі приміщення універмагу в місті Вашківці, коли кілька молодих людей із травматичною та газовою зброєю вбігли до приміщення й відкрили вогонь по ним.

В результаті отриманих травм, несумісних із життям, Р.Ставчанський загинув.

В.Гарас отримав три поранення. Йому зроблено операцію. Ю.Гараса із складним пораненням перевозять в обласну лікарню, зазначили в партії.

У свою чергу в повідомленні буковинської міліції йдеться, що «причиною даного конфлікту були неприязні відносини, що виникли цього ж дня в с. Чортория Кіцманського району Чернівецької області, які виразились у питаннях самоствердження» (УНІАН: у цей день у селі Чортория відбувався етнографічний фестиваль «На гостини до Івана», присвячений 71-й річниці від дня народження видатного українського режисера і кіноактора Івана Миколайчука).

1


КОМЕНТАРІ (2)

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ особового складу оперативних підрозділів УМВС України в Чернівецькій області до першого заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією  Геннадія Геннадійовича Москаля

Шановний Геннадій Геннадійович!

Працівники кримінального блоку міліції Буковини засвідчують Вам свою повагу та одночасно хочемо Вас запитати, як професіонала-оперативника, генерала і нашого земляка, звідки і за що така неповага до нас?
У черговий раз, пане Народний Депутат України, Ви намагаєтесь принизити роботу міліції Чернівецької області, а особливо титанічну працю оперативників, нашу честь та гідність.
Хочемо Вам нагадати, яка кропітка і виснажлива праця, які особисті ресурси використовуються кожним працівником – оперативником для розкриття тяжких та резонансних злочинів, тим паче, що за Вашими плечима є досвід роботи в організації та реалізації заходів по затриманню небезпечних злочинців.
У квітні поточного року нами було затримано злочинну групу, члени якої впродовж 2011 року на території Новоселицького району, що межує з республікою Молдова, було вчинено ряд резонансних розбійних нападів.
Для розкриття цих злочинів упродовж 4 місяців окрім працівників місцевого райвідділу міліції залучались значні сили з сусідніх районів та обласного апарату УМВС області. Організовані та проведені заходи дозволили встановити осіб зловмисників. І коли вони вчинили черговий розбійний напад на родину буковинця, миттєве реагування дозволило розкрити це і попередні тяжкі злочини.
У ході слідчих дій була встановлена причетність до скоєння цього та інших розбоїв ще трьох злочинців, які невдовзі також були затримані. На сьогодні встановлено, що члени цієї групи причетні до скоєння 6 розбійних нападів на території Новоселицького району Чернівецької області та одного вбивства, яке вони скоїли під час нападу. Встановлено також ще одну групу осіб, відомостей про яких Ви не маєте, які теж причетні до ряду розбійних нападів на території регіону
У ході розслідування кримінальної справи по викритих фактах та здійснення на належному рівні оперативного супроводу вдалось встановити причетність злочинців до ряду резонансних розбійних нападів на території Молдови, за що колеги з сусідньої держави були нам вдячні. Хоча самі ж працівники поліції сусідньої республіки були зацікавлені у викритті даної групи, тому при необхідності яка виникала, надавали нам необхідну інформацію. Але Ви, Геннадію Геннадійовичу, невже того не знали, що першочергова інформація щодо конкретних осіб здобута саме оперативниками Буковини і яка потім нами же була реалізована.
Дійсно, працівники ОВС Молдови брали участь у розкритті вказаних злочинів, але одночасно зазначимо, що основна робота по документуванню та затриманню злочинців була зроблена нами.
На наш погляд, Ви, шановний Геннадію Геннадійовичу, зробили унікальний крок – звернулися до міністра внутрішніх справ р. Молдова з пропозицією надати персональні дані поліцейських, які допомогли викрити особливо небезпечних злочинців, для нагородження Вами орденом «Честь, Мужність, Закон». Ми не заздримо колегам з-за кордону, і не просимо нагородити нас, адже працюємо не задля слави, а заради безпеки громадян та спокою на Буковині, але офіцерська гідність і честь змушує відреагувати на той факт, що на Вашу думку нами нічого не зроблено щоб розкрити дані тяжкі злочини. І це при тому, що Ви чітко усвідомлюєте та добре знаєте ціну розкриття злочинів у цілому та особливо розбійних нападів і грабежів.
Нам також цікаво, як Ви збираєтеся нагороджувати наших молдавських колег неіснуючим орденом та ще й за вагомий внесок у документуванні і затриманні групи озброєних злочинців, яких до речі було затримано працівниками карного розшуку Чернівецької області?
Шановний Геннадію Геннадійовичу, ми щиро вдячні поліції Республіки Молдова за сприяння у роботі по документуванню злочинної групи, але,з повагою до Вас, ще раз акцентуємо увагу та наголошуємо, що основна роль у організації та проведенні заходів по розкриттю розбоїв та грабежів на території Новоселицького району і затриманню небезпечних злочинців, належить оперативному складу міліції Буковини. І це правда!
Ви, як фахівець, генерал міліції, добре знаєте, що вартість оперативної інформації без логічної та практичної реалізації – це нуль.
І за часів Радянського Союзу, і у теперішній час незалежної України між міліцією Буковини та колегами з Молдови завжди існувала налагоджена тісна співпраця та взаєморозуміння у питаннях обміну оперативною інформацією і реалізацією спільних заходів, адже для злочинців кордонів не існує. Однак, Ваш випад у наш бік – це не що інше, як політичний піар. Ви Геннадію Геннадійовичу у черговий раз хочете прославити себе, і у передчас проведення виборів до Верховної Ради України заробити політичні дивіденди на нашій праці.

З повагою,
оперативні працівники УМВС України в Чернівецькій області

P.S. Геннадію Геннадійовичу, маємо надію, що для Вас не залишилося у минулому поняття честі та гідності офіцера органів внутрішніх справ України, і у подальшому при згадці про будь якого працівника міліції Буковини, його успіхів на ниві боротьби зі злочинністю, Ви не будете використовувати їх ім’я у своїх політичних цілях.
Просимо Вас, займаючись законотворчою та політичною громадською діяльністю, не заважайте нам працювати та розкривати злочини.

avatar

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ особового складу оперативних підрозділів УМВС України в Чернівецькій області

17 червня 2012 10:58

Отже, Харабара говорить, що поранення з травматичної зброї, а його підлеглі говорять що це "зброя для розважальної стрільби". Може варто було б домовитись, аби говорити правду. Тобто журналістів мають за лохів? 

avatar

Олег

18 червня 2012 14:02