Сербінчук неефективно управляв 'Калинкою', тому за його наступником стежитимуть

Сербінчук неефективно управляв "Калинкою", тому за його наступником стежитимуть

07.04.2014, 19:26

Керівник комунального підприємства "Калинівський ринок" Руслан Сербінчук звільнений за рекомендаціює комісії за неефективне управління, повідомив секретар міської ради Ярослав Кушнірик. 

- У рекомендаціях комісії були пункти звільнити керівника підприємства, а фактами з ознаками порушення мають займатися правоохоронні органи. Тож матеріали будуть передані у правоохоронні органи, - повідомив Ярослав Кушнірик.

Керівника Калинівського ринку Руслана Сербінчука звільнено за рекомендацією комісії за неефективне управління. Там відбулася цікава річ — наприкінці року збільшили штат охоронців, прибиральників на 17 людей під майбутню територію. Найняли приватну охоронну фірму, якій заплатили 150 тисяч гривень з території, з якої міський бюджет не отримав жодної копійки. Хоча там є своя охорона. Тож 150 тисяч гривень були витрачені даремно. Вони не принесли жодного доходу.

Виявили шість магазинів, які два роки здавали виручку. Ті, хто торгував, називають прізвища, кому давали гроші, але ці гроші до каси не доходили. Поки що не знайшли, хто це все організував. Але за все потрібно відповідати.

Матеріали перевірки комісія спрямувала до прокуратури, - повідомив на прес-конференції секретар Чернівецької міськради Ярослав Кушнірик.

Зустрічався з працівниками ринку. Там є майже 500 осіб. Люди хвилюються, що буде скорочення. Попередив, що всі, хто працював чесно, не був замішаний у корупційних схемах, будуть працювати. А тим, до кого є претензії після проведення перевірки, доведеться відповідати, відповідно від розміру завданих збитків.

Наразі обов’язки керівника ринку виконує начальник служби безпеки ринку Євген Мельник.

Кандидатуру на посаду директора комунального підприємства "Калинівський ринок" у Чернівцях обирати будуть виважено, не поспішаючи. Про це повідомив під час брифінгу секретар міськради Ярослав Кушнірик.

– Можливо, буде ухвалено рішення про конкурс на заміщення посади директора, – каже Я. Кушнірик. – Хоча в законі не прописано проводити конкурс.

Щодо кандидатури Є. Мельника, який нині є в. о. директора ринку, то на запитання журналістів, чи він міг би залишитися директором Калинки, секретар міськради не дав однозначної відповіді.

– Не можу сказати, що категорично ні, – зазначив Я. Кушнірик. – Бачу на цій посаді людину, яка більш досвідчена як господарник. Думаю, це буде інша кандидатура. Є. Мельник має досвід роботи у сфері охорони, безпеки ринку, а не господарській. Він залишиться на попередній посаді.

Наразі, за відгуками підприємців, це була найбільш прийнятна кандидатура, якій довіряють.

Депутатська комісія, яка працювала на Калинівському ринку, продовжувати роботу в попередньому складі не буде. Свою функцію ця комісія вже виконала.

За словами секретаря Чернівецької міськради Ярослава Кушнірика, звернення підприємців та працівників ринку розглядатиме наглядова рада, (нова комісія, яку створять для нагляду за роботою підприємства).

До складу наглядової ради ввійдуть представники від підприємців ринку та депутатського корпусу (серед них не буде чиновників).

Комісія розглядатиме звернення підприємців щодо покращення роботи ринку (не будуть втручатися у господарську діяльність підприємства) та інформувати міську раду про те, що відбувається на підприємстві, аби не допустити речей, які відбувалися тут раніше.

Джерело: molbuk.ua та vidido.ua

Демонструючи неабиякі успіхи, яких Калинівський ринок досягнув під керівництвом Руслана Сернічука, прес-служба поширювала таку наочність:

 

1