СБУ викрило буковинця, який налагодив постачання наркотиків із Європи до України

СБУ викрило буковинця, який налагодив постачання наркотиків із Європи до України

01.09.2013, 19:00

Співробітники Управління СБУ в Чернівецькій області викрили та припинили протиправну діяльність місцевого мешканця, який налагодив постачання наркотиків із Європи до України. Про це повідомляє Прес-центр СБ України.

В ході досудового розслідування встановлено, що зловмисник організував доставку до Чернівців особливо небезпечного наркотичного засобу під виглядом продуктових посилок, які через приватних автоперевізників відправляв на його адресу спільник з однієї із європейських країн.

На початку червня ц.р. було затримано 21-річного місцевого мешканця під час отримання передачі із-за кордону, в якій співробітники СБУ виявили близько 190 гр. наркотичного засобу «скану» (хімічно обробленої марихуани з великим вмістом тетрагідроканабіолу, що посилює її наркотичні властивості). Наркотик був розфасований у шести поліетиленових пакетиках, схованих у коробці з-під рису.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.2 ст.305 (контрабанда наркотичних засобів) та ч.2 ст.307 (незаконне придбання, пересилання наркотичних засобів) Кримінального кодексу України закінчено, матеріали з обвинувальним актом спрямовано до суду.

Санкції статей передбачають позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

1