СБУ викрила підготовку провокацій довкола Об'єднавчого собору

СБУ викрила підготовку провокацій довкола Об'єднавчого собору

13.12.2018, 12:29

До киянина, який неодноразово брав участь у проплачених мітингах, звернувся москвич Юрій, що представився колишнім антимайданівцем, та запропонував організувати у Києво-Печерській лаврі акцію протесту щодо надання Україні Томосу.

Про це під час брифінгу, який транслював телеканал ZIK, розповів заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко.

Він підкреслив: з втратою впливу на Україну у релігійній сфері Російська Федерація втрачає значну можливість впливати на ситуацію в країні загалом.

«Службою безпеки України задокументовано наміри організувати у місті Києві та інших регіонах нашої держави провокації напередодні та під час проведення Об'єднавчого собору та створення Української православної церкви. Так, в листопаді цього року до мешканця міста Києва, який неодноразово приймав участь в акціях різновекторних політичних сил, звернулась особа на ім'я Юрій, що відрекомендувала себе «активістом» Антимайдану і сьогодні переховується у місті Москва», – розповідає правоохоронець.

За його словами, антимайданівець Юрій запропонував киянину організувати у столиці акції протесту.

«Для зустрічі було запропоновано прибути 26 листопада до Мінська. Але згодом місце перемовин було перенесено до Москви, де вони і відбулись. У Москві Юрій запропонував провести на території Києво-Печерської лаври акції протесту проти отримання Україною Томосу та створення Єдиної помісної православної церкви», – каже Віктор Кононенко.

Доповнюється…

 

Читайте більше тут: https://zik.ua/news/2018/12/13/sbu_vykryla_pidgotovku_provokatsiy_dovkola_obiednavchogo_soboru_1468895

1