СБУ викрила на корупції топ-менеджера обласної філії державного «Укрексімбанку» (відео)

СБУ викрила на корупції топ-менеджера обласної філії державного «Укрексімбанку» (відео)

18.08.2017, 16:09

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою під час проведення комплексу заходів із захисту критичної інфраструктури у фінансово-банківській сфері викрили на корупції одного з керівників Чернівецької філії державного «Укрексімбанку».

Правоохоронці встановили, що топ-менеджер філії систематично здійснював оборудки з активами банку, які знаходилися під його управлінням. Оперативники спецслужби, зокрема, задокументували, що посадовець вимагав шістдесят тисяч гривень з підприємця, у якого закінчився термін оренди майна, яке належало банку. За цю суму менеджер обіцяв підписати акт приймання-передачі цілісного комплексу, незважаючи на наявні недоліки, які завдавали матеріальних збитків державному банку.

Співробітники СБ України затримали посадовця, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, в одному з чернівецьких ресторанів під час отримання другої частини хабара у розмірі сорок п’ять тисяч гривень.

Менеджеру повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання зловмиснику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове слідство також вивчає матеріали стосовно можливого вчинення затриманим інших злочинів, пов’язаних із розтратою активів державного банку в особливо великих розмірах.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Прес-центр СБ України

Джерело:  https://ssu.gov.ua/ua/news/1/category/2/view/3802#.rOjUTYcg.dpbs

 

1