СБУ виявила порушення при передачі в оренду котельні, вартість якої суттєво занизили

СБУ виявила порушення при передачі в оренду котельні, вартість якої суттєво занизили

28.03.2013, 17:30

СБУ виявила порушення законодавства під час передачі в довгострокову оренду комунального майна

У Чернівецькій області за матеріалами СБ України відкрите кримінальне провадження щодо незаконної передачі приватній структурі міськрадою одного з районів області у довгострокову оренду цільового майнового комплексу теплоенергетики вартістю понад 3,1 млн. гривень.

Встановлено, що восени 2011 року чиновники міськради уклали угоду з приватною фірмою щодо оренди на 25 років будівлі комунальної котельні з діючим технологічним обладнанням для експлуатації та повного господарського відання.

За результатами перевірки, ініційованої СБУ, незалежними експертами з’ясовано, що приватним підприємцем - суб’єктом оціночної діяльності, під час укладання угоди було свідомо підроблено звіт про оцінку майна та занижено його вартість на суму понад 2,35 млн. гривень.

Крім того, виявлено низку порушень законодавства, яке регулює передачу в оренду об’єктів комунальної власності, що у майбутньому призвело б до ненадходження у повній мірі коштів до місцевого бюджету.

Матеріали передано до УМВС України в Чернівецькій області. Слідчим міліції інформацію про кримінальне правопорушення внесено до ЄРДР та розпочато досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.358 (підроблення документів) Кримінального кодексу України. Наразі відпрацьовуються версії причетності чиновників до вчинення посадових злочинів. Про це повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Про Сторожинець колись таке говорили. Там "твердий господарник" Карлійчук допустив, щоб після того як в райцентрі припинили централізовану подачу тепла, працівникам  тепломережі ще майже півроку нараховували зарплату. Та й процедуру банкрутства підприємства запустили тільки після того, як від його майна практично нічого не залишилося. Може це та історія?

avatar

Сторожинець?

28 березня 2013 13:36