СБУ шукає зрадників, які здали сепаратистам списки військових-чернівчан у зоні АТО

СБУ шукає зрадників, які здали сепаратистам списки військових-чернівчан у зоні АТО

23.10.2014, 19:12

Служба безпеки України здійснює розслідування у кримінальному провадженні за фактом публікації в мережі інтернет конфіденційної інформації, що є власністю держави.

Встановлено, що в період з червня по вересень 2014 року невідомі особи за попередньою змовою зібрали та передали іноземній установі, а саме хостинг-провайдеру «Sprinthost», що зареєстрований та розташований в м.Санкт-Петербурзі Російської Федерації, список особового складу (понад 500 осіб) військової частини, постійне місце дислокації якої – м.Чернівці.

 Як повідомили BukNews у прес-службі УСБУ в Чернівецькій області, у переданій інформації були зазначені посади, звання, прізвища, ім’я та по-батькові осіб, місця знаходження (дислокації) тощо. Вказані відомості мають гриф обмеження доступу «Для службового користування» та містять конфіденційну інформацію у сфері оборони країни, що є власністю держави.

Слідчими УСБУ в Чернівецькій області розпочато кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.330 (передача або збирання відомостей, що становлять конфіденційну інформацію, яка знаходиться у володінні держави) Кримінального кодексу України.

Нещодавно у російських інформаційних ресурсах з’явився список особового складу третього батальйону тактичної групи 80 аеромобільної бригади, більшість військовослужбовців якого є мешканцями Чернівців та Чернівецької області.

Про це повідомляє прес-служба міськради.

У відкритому доступі опинилися окремі персональні дані наших військовослужбовців. Зазначена інформація на російських сайтах розміщена під рубрикою "Они убивали Донбас" і супроводжується текстом, в якому наших військових називають "вбивцями, карателями та фашистами".

Поширення цієї інформації викликало обурення чернівчан, тривогу за безпеку рідних військовослужбовців, імена яких були оприлюднені.

У зв’язку з цим Чернівецький міський голова Олексій Каспрук звернувся з листом до Голови Служби Безпеки України Валентина Наливайченка з проханням терміново проінформувати Чернівецьку міську раду про заходи, які були вжиті для виявлення та притягнення до відповідальності джерела поширення інформації, що містить державну таємницю.

Міський голова наполягає також на тому аби були застосовані усі необхідні засоби для забезпечення безпеки родин військовослужбовців, дані яких були оприлюднені.

1


КОМЕНТАРІ (1)

есть точная инфа , что готовится покушение на Зарайского Сергея,Кобевко Ольгу,Кавулю Сергея и Ирину,Касьяна Вадима,Паскаря Олександра,инфа добыта со взломанного киберберкута,будьте осторожны!!!ГЕРОЯМ СЛАВА!!!

avatar

заур

23 жовтня 2014 17:03