СБУ просять зайнятися священиком УПЦ МП, який назвав поліцейських 'хохлами та бандерівцями'

СБУ просять зайнятися священиком УПЦ МП, який назвав поліцейських "хохлами та бандерівцями"

03.06.2021, 19:12

П'яний священник УПЦ МП з Буковини Василь Савка, який погрожував поліції розстрілом, "коли прийдуть румуни" та називав правоохоронців "хохлами та бандерівцями", оскаржує рішення про штраф за водіння в нетверезому стані в апеляційному судді.

 Про це повідомили в Глибоцькому районному суді Чернівецької області, суддя якого і оштрафував нетверезого священника, передає ТСН.

У суді повідомили, що постанова, за якою священик повинен сплатити 17 тис. грн штрафу ще не набрала законної сили, оскільки той оскаржує її в апеляційному суді.

"Постанова суду на даний час не набрала законної сили, оскаржена особою, яка притягується до адміністративної відповідальності, а тому справа перебуває на апеляційному розгляді в Чернівецькому апеляційному суді", - йдеться у повідомленні Глибоцького районного суду.

Також у суді додали, що вони звернулись із листом до СБУ, яка має відреагувати на висловлювання священика.

"За результатами розгляду судом направлено лист до УСБУ в Чернівецькій області з метою відповідного реагування на факти, встановлені під час судового розгляду", - йдеться у повідомленні суду.

Нагадаємо, у с. Чагор Чернівецької області патрульна поліція за водіння в нетверезому стані зупинила священика Василя Савку, проте він відмовився від перевірки. При цьому він називав правоохоронців "хохлами і бандерівцями" та погрожував розстрілом.

1