СБУ попередила контрабанду контрафактних цигарок до ЄС на майже 800 тисяч гривен

СБУ попередила контрабанду контрафактних цигарок до ЄС на майже 800 тисяч гривен

07.02.2020, 18:19

Незаконне переправлення до Євросоюзу оптових партій контрафактних тютюнових виробів попередила на Буковині Служба безпеки України.

Шестеро мешканців регіону облаштували у прикордонному селищі Селятин Путильського району підпільні склади зі зберігання підроблених цигарок іноземних марок. Для цього вони орендували шість приватних житлових будинків з господарськими спорудами. Контрафактну продукцію ділки планували нелегально переправляти до однієї з європейських країн. 

Під час невідкладних слідчих дій на складах правоохоронці виявили 34,5 тисячі пачок тютюнових виробів без марок акцизного збору, підготовлених до «транзиту». За попередньою оцінкою, вартість «товару» становить майже 800 тисяч гривень.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам справи про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) та ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності інших осіб, ймовірно причетних до протиправної діяльності.

Викриття зловмисників проводилось спільно з Держприкордонслужбою та ДФС під процесуальним керівництвом прокуратури Чернівецької області. 

Пресслужба УСБУ в Чернівецькій області

 

1