СБУ опублікували фото чернівчанки терористки-снайперки 'ДНР', яку засудили заочно

СБУ опублікували фото чернівчанки терористки-снайперки "ДНР", яку засудили заочно

02.08.2017, 11:41

Набув чинності вирок, винесений за матеріалами Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області колегією суддів Шевченківського райсуду обласного центру стосовно чернівчанки – снайперки терористичної організації «ДНР».

 Як повідомили у прес-службі УСБУ в Чернівецькій області, правоохоронці встановили, що жінка на початку 2015 року з особистих ідеологічних міркувань вирішила вступити до лав терористичноїорганізації «ДНР». Вона добровiльно склала присягу та уклала контракт на "проходження служби" в незаконних збройних формуваннях, де встигла побувати снайпером, автоматником і навідником-оператором комплексу ПТУР.

 У складі батальйону «Сомалі», а пізніше іншого підрозділу, зловмисниця неодноразово брала участь у бойових діях проти Збройних Сил України, в тому числі й на передових позиціях в районі Донецького аеропорту. Окрім того, протягом цього часу терористка поширювала в соцмережах агітаційні антиукраїнські матеріали.

 Суд заочно визнав чернівчанку винною за ч. 1 ст. 258-3 Кримiнального кодексу України і призначив покарання у вигляді одинадцяти рокiв позбавлення волi.

Фото прес-служби УСБУ в Чернівецькій області

1