СБУ оголосила в розшук 'няню Ющенка' екс-голову Київської ОДА Віру Ульянченко

СБУ оголосила в розшук "няню Ющенка" екс-голову Київської ОДА Віру Ульянченко

14.09.2015, 16:12

Служба безпеки оголосила в розшук колишнього главу Київської обласної державної адміністрації, екс-керівника секретаріату президента Віктора Ющенка Віру Ульянченко.

Це випливає з інформації, розміщеної на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Ульянченко підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Згідно з оперативними даними, вона зникла з поля зору правоохоронців 30 червня 2015 року.

Зазначено, що запобіжний захід щодо підозрюваної не обирався.

Згодом Служба безпеки України заявила, що  не оголошувала в розшук екс-голову Київської облдержадміністрації Віру Ульянченко

"Ми її в розшук не оголошували, доручення не отримували, всі питання до Генпрокуратури", - сказали агентству УНІАН у прес-центрі СБУ. 

Інформація про Ульянченко з'явилася на офіційному сайті МВС у розділі "Особи, які переховуються від органів влади". 

Згідно з даними міліції, вона була оголошена в розшук саме СБУ як особа, яка переховується від органів прокуратури. 

Джерела ZN.UA повідомили, що прокуратура підозрює Ульянченко в організації схеми приватизації землі на студентів, яку, як відомо, використовував у Києві Леонід Черновецький. 

За даними прокуратури, на паспорти більш ніж тисячі студентів була оформлена земля у Димерському районі Київської області, зокрема в Сухолуччі, де знаходяться мисливські угіддя Януковича. 

Між тим, журналісти зустрілися з Ульянченко в її власному київському офісі. 

Ульянченко очолювала Київську обласну держадміністрацію з липня 2006 року. З травня 2009 року до 24 лютого 2010 року керувала секретаріатом президента України Віктора Ющенка. На виборах 2014 року вона очолила Всеукраїнське аграрне об'єднання "Заступ".

Як відомо, раніше Генеральна прокуратура оголосила про підозру Віктору Януковичу та кільком іншим екс-чиновникам (в тому числі й Ульянченко) за заволодіння мисливським угіддям "Сухолуччя".

 ДОВІДКОВО:

Із діяльністю Віри Іванівни добре знайома журналістка Галя Мойсєєва, яка у розмові з Радіо Свобода зазначила: «На відміну від Балоги Віра Ульянченко є такою собі Іриною Радіоновною, нянею для Ющенка. Якщо Балога був для нього менеджером, який намагався бути директором Президента, то Віра Ульянченко буде заспокоювати Ющенка. І ще один момент: вона близька до нього ментально».

1