'Сарайчик' в Резиденції ЧНУ, проти якого виступили активісти, стоїть вже десяток років - ректор

"Сарайчик" в Резиденції ЧНУ, проти якого виступили активісти, стоїть вже десяток років - ректор

17.10.2017, 14:13

Цими вихідними у соцмережах активно обговорювали добудову у Резиденції Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича

Фото входу у підвал виставила у Фейсбуці Інна Палка з дописом: "Певне "аутентичний старий" вхід у підвальні приміщення споруди Юнеско, ЧНУ цікавий підхід до реконструкції чи то може реставрації чи ремонту. Хоча чому дивуватись після розбитої стіни під термінал..."

На фото відреагували громадські активісти, які засуджували такий підхід до архітектурного ансамблю ЧНУ. 

Начальник інспекції благоустрою Сергій Обшанський запевнив, що готують листа до Міністерства культури: "Сьогодні була розмова з відділом охорони культурної спадщини. Готується лист на ОДА та Міністерство культури України , так як об'єкт має статус національного значення , штраф від 17000 до 150000 грн. Але діяти потрібно вже, пропоную створити ініціативну групу, залучити ЗМІ , ГО які опікуються історичною спадщиною та провести зустріч з керівниками ЧНУ" 

Журналісти Інформаційного агентства АСС звернулися з роз'ясненнями до ректора ЧНУ Степана Мельничука. Він пояснив, що ця добудова в Резиденції вже багато років.

"Ніхто її зараз не будував. Вона стоїть тут вже давно. Не знаю, чому проблему з цього зробили" - каже ректор

Головна архітекторка Чернівців Наталя Хілько підтвердила слова Степана Мельничука. 

"Це вхід до підвальних приміщень. Справді побудували його вже з десяток років тому. Ми погоджуємося, що виглядає він неетично і некоректно, але іншого доступу до підвалів працівники університету не мають. Ми навіть планували змінити цю добудову, аби вона виглядала естетичніше, але поки це лише ідеї" - додає Наталя Хілько

 Джерело: http://acc.cv.ua/ 

1