«Санаторій у Брусниці є нашим багатством, тож держава бодай частково повинна утримувати його», – Мунтян

«Санаторій у Брусниці є нашим багатством, тож держава бодай частково повинна утримувати його», – Мунтян

20.09.2018, 12:47

Голова облради вважає, що такий заклад не повинен бути законсервованим

 У програмі «Майдан» на телеканалі «Чернівецький промінь» голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян відповів на звинувачення щодо санаторію в селі Брусниця. Опоненти очільника облради кажуть, що Мунтян став послідовником схеми Папієва з приватизації лікувального закладу. 
 
– Уперше чую про такі звинувачення, бо не звик читати те, що написано на парканах. Ще за минулих скликань питання щодо виділення коштів та збереження бодай у такому стані, в якому він перебуває, було достатньо актуальним. Хоча нині вважаю, що ми давно мали ухвалити рішення щодо залучення інвестора і отримали б хороший санаторій на території Чернівецької області, –  каже Іван Мунтян.
 
За словами голови облради, під час відряджень до Львова, Закарпаття, Івано-Франківська він побачив, що подібну практику реалізовують із тамтешніми санаторіями.  

–Там давно вирішили питання, як уникнути замороження та консервування подібних закладів. А Брусниця в нас фактично законсервована. Коли я став головою обласної ради, до прийшов директор санаторію та у розпачі описував ситуацію, в якій перебуває заклад, – розповідає Іван Мунтян.
 
Питання виводу санаторію з кризи розглядали на сесіях. Неодноразово профільна комісія та інші робочі групи виїжджали на місце. Навіть в ОДА створили комісію, яка теж займалася цією проблемою. Всі дійшли до висновку, що заклад потрібно передати в оренду чи виставити на продаж. 
 
– Голова ОДА навіть заявив, що область готова віддати хорошому інвестору і за 1 гривню. Тільки, щоби це пішло на користь санаторію та нашому краю. Я не поспішив говорити про таку суму, бо є відповідна процедура, згідно з якою проводиться оцінка вартості та затверджується вартість. Однак, об’єкт у плачевному стані. І за пропозицією депутатів, в умовах конкурсу прописали, що майбутній інвестор чи орендар повинен буде надавати пільгові умови для лікування учасникам АТО, – каже очільник облради.
 
Водночас, Іван Мунтян каже, що брусницький санаторій є нашим багатством. Тож, держава повинна утримувати його, бодай частково. А також впливати на те, аби орендар виконував свої умови. 

Джерело: http://promin.cv.ua/

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бальнеологічний курорт «Брусниця» отримає друге життя

Санаторій "Брусниця" віддадуть у добрі руки, як колись пропонував Папієв

1